nlc.hu
Életmód

Gólya él egy litván családdal

A család két kutyája és a mentett gólya elválaszthatatlan barátok lettek

Családtag lett a madár.
gólya,

Nem mindennapi házi kedvenccel bővült egy litván családi gazdaság állománya: a haszonállatok közé egy gólya is bekerült, amelyet még kiskorában mentettek meg. A madarat fióka korában találták a ház környékén, valószínűleg kieshetett a fészkéből. 

Először el sem tudtam képzelni, hogy mivel etessem és hogyan. Még felvettem egy piros kesztyűt is, hátha attól úgy néz ki a kezem, mint egy gólya csőre” – mesélte a családfő. Mint kiderült, erre a trükkre semmi szükség nem volt, csupán pici darab húsokat kellett adni a gólyának, aki azokat boldogan befalta.

A fióka gyorsan erőre kapott, hála a lelkiismeretes gondozásnak. Az új környezetét pedig nemcsak megszokta, hanem meg is szerette. A család többi állatával is baráti viszonyba került, különösen a két kutyával. Olyannyira, hogy mára elválaszthatatlanokká váltak: együtt esznek, alszanak és játszanak.

Nem, hogy tartaná a távolságot tőlünk, hanem kifejezettem bújós jószág. Szereti, ha simogatjuk” – árulta el a gólyáról a családfő.

A madár egyaránt remekül érzi magát a fákon és a földön. A közelben fészkelő fajtársaival is tartja a kapcsolatot, de vissza már nem akar térni közéjük.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top