Hodász András atya: „szexuális visszaélést követtek el ellenem”

nlc | 2023. Február 11.
Hodász András atya megírta, hogy kamasz korában többször molesztálta egy pap.

Páratlan írást közölt a Szemlélek keresztény portálon Hodász András. A személyes hangvételű írásból kiderül, hogy az ismert katolikus papot kamasz korában többször molesztálta egy pap – szúrta ki a 444.

Hodász a szövegben egy kocsmai beszélgetés felidézésével indít, amely során ő azzal érvelt, hogy az őszinte beszélgetés a gyerekekkel és a bensőséges családi légkör kulcsfontosságú a szexuális visszaélések megelőzésében. Ezzel egy, a társaságban részt vevő barát nem értett egyet, Hodász atya pedig váratlan hevességgel reagált.

(Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral)

“Szó szót követett, és egy ponton bennem elszakadt valami. Egyik pillanatról a másikra, magamat is meglepve, elkezdtem artikulátlanul üvölteni, felpattantam az asztaltól, és földhöz vágtam az első dolgot, ami a kezembe akadt….Sokszor vitatkoztam már eddigi pályafutásom során, de még sosem viselkedtem így. A magyarázatot máshol kell keresnünk, mégpedig abban, hogy magam is érintett vagyok: kamasz koromban több alkalommal, szexuális visszaélést követtek el ellenem is” – írta Hodász atya.

A katolikus pap felsorolja, mi mindent tett a katolikus egyház a gyerekek védelméért, de hozzáteszi, hogy „egy valami még hiányzik – nem az Egyházból, hanem a teljes magyar társadalomból: hogy megértsük, mi zajlik az áldozatok lelkében, mert akkor tudunk empátiával fordulni feléjük, és megadni nekik mindazt, amire valóban szükségük van.”

Exit mobile version