Nem tágít megmentője mellől egy darumadár, még motorozni is együtt járnak

nlc | 2023. Március 17.
Egy lépést sem tud tenni az általa megmentett darumadár nélkül egy 30 éves indiai férfi, Mohammed Arif.

A férfi földművesként dolgozik Indiában, a szárnyaszegett darura is munka közben bukkant. Azonnal látta rajta, hogy komoly sérülést szenvedett és segítségre van szüksége, ezért tétovázás nélkül a gondjaiba vette.

Otthonában ápolta a darut, aminek felépülése hosszú ideig tartott, azonban megérte türelmesnek lenniük, mert a madár visszanyerte az erejét. Amikor eljött az ideje, Mohammed felkészült a búcsúra és szabadon engedte a darut, annak azonban esze ágában sem volt elrepülni: továbbra is mellette maradt és mindenhova követni kezdte. 

Míg a férfi távol volt az otthonától, a daru, akit Bachchának neveztek el, szívesen időzött a család tyúkjaival, ám amint hazaért a gazdája, azonnal mellé szegődött. 

„Teljesen megváltozott az életem, amióta találkoztunk. Mindegy, hova induluk, a darum követ engem, pont úgy, mintha családtagok lennénk. Még a munkába is elkísér és az ebédünket is együtt fogyasztjuk el” – meséli a férfi.

Bachcha még akkor sem tágít a megmentője mellől, ha az motorra ül: felette repül és az sem okoz neki nehézséget, hogy lépést tartson vele. „A munkám miatt sokszor kell helyet változtatnom, de Bachcha mindenhová elkísér” – folytatja Mohammed, akin kívül egyetlen emberben sem bízik meg a szárnyas. 

A férfi feleségét és gyerekeit egyáltalán nem engedi közel magához, még az ételt sem fogadja el tőlük és hangos tiltakozásba kezd, ha barátkozni próbálnak vele. 

Az egészben az a furcsa a szakértők szerint, hogy a daru egyáltalán nem társaságkedvelő madár, arra pedig különösen nehéz példát találni, hogy egy emberrel kerüljön közeli kapcsolatba.

Forrás: Via, Fotó: Twitter pillanatkép

Exit mobile version