Hamvakkal teli rejtélyes magyar urnát találtak egy német vasútállomáson

S. Z. | 2023. Május 10.
Egyelőre csak annyi derült ki, hogy az elhunytat Magyarországon hamvasztották, de azt nem tudni, hogyan került az urna Regensburgba.

Egy hamvakkal teli urna 47 napig állt a regensburgi főpályaudvar egyik csomagmegőrző szekrényében, hétfőn egy vasúti alkalmazott talált rá – vette észre a Mittelbayerische.de hírét az RTL.hu.

A hatóságok egyelőre nem derítették ki, ki helyezte el az urnát a szekrényben, de azt már tudják, hogy az elhunytat Magyarországon hamvasztották el. Úgy tudni, a férfi 2022 júliusában meghalt, és augusztusban hamvasztották.

Egyelőre sok a kérdés az ügyben, például hogyan került az urna Regensburgba, és miért egy szekrénybe tették. Most az a következő lépés, hogy megpróbálják felvenni a kapcsolatot a magyarországi krematóriummal.

Hogy az urnát eltemetik-e, arról még nem született döntés. A bajor temetkezési törvény szerint az urnát legkésőbb három hónappal a hamvasztás után kell eltemetni, de mivel az elhunytat külföldön hamvasztották el, más szabályok érvényesek. Az urnát jelenleg a regensburgi halottasházban őrzik.

(Kiemelt kép: Gregor Fischer/picture alliance via Getty Images)

Exit mobile version