5000 eurót fizet egy szicíliai falu, ha odaköltözik valaki

nlc | 2023. Május 11.
Az egyeurós otthonok után szabadon!

Ki ne álmodozna arról, hogy egy nap Szicília napsütéses tengerpartjára költözik? Most itt a lehetőség: egy hangulatos, hegyen található, mindössze 3000 fős falvacska vezetése szeretné, ha benépesítenék a települést, ezért pénzjuttatással szeretné felkelteni az érdeklődést – vette észre az Utazomajom.

A fővárostól, Palermótól délkeletre található Petralia Soprana vezetése készpénzzel ösztönözné új lakóit, hogy ott telepedjenek le. A tanács reméli, hogy a program fellendíti a költözési kedvet, ezzel megállítva a népességfogyást a területen, és új életet lehel a lakatlan ingatlanokba – részletezi a lap.

Petralia Soprana új lakóinak 5000 eurós támogatás járhat. A pénzre olyan személyek vagy családok jogosultak, akik úgy döntenek, hogy állandó lakhelyüket a faluba költöztetik, ingatlant vásárolnak a településen.

A programmal a városvezetés azt reméli, hogy megfordítja Petralia Soprana évtizedes elnéptelenedését. A városnak jelenleg 2992 lakosa és több mint 50 lakatlan háza van. Az idő azonban szorít, mivel a jelentkezéseket 2023. május 10-ig kell benyújtani a városi tanácsnál.

Exit mobile version