Szabadidő

Ebben az olaszországi faluban fizetnek azoknak, akik odaköltöznek

Az ajánlat csalogató, de van két kritérium, amiknek meg kell felelni a jelentkezőknek.
Ebben az olaszországi faluban fizetnek azoknak, akik odaköltöznek

Olaszországban az utóbbi években teljesen elterjedt, hogy az elnéptelenedett, kihaló félben lévő, ám meseszép településeken potom pénzért árulnak lakóházakat. Jellemző marketingfogás, hogy egy euróért dobják azokat piacra, amiket aztán a vevőknek bizonyos időtartam alatt fel kell újítaniuk.
De olyan is előfordul, hogy fizetnek a betelepülőknek, Candela vezetése pedig kétezer eurót fizettek annak, aki odaköltözik.

Most Santo Stefano di Sessanio, egy középkorban épített dél-olaszországi falu is pénzt ajánl fel azoknak, akik élnének a kis faluban. Az ajánlat elég jó, hiszen fizetnek a vállalkozásuk beindítására, plusz fizetést kapnak, és mindemellett még lakóhelyet is biztosítanak a számukra jelképes bérleti díj ellenében. 

Mivel a falu továbbélése a cél, ezért a falu vezetőségének két kikötése van: a jelentkezőknek olasz lakosnak és 40 évnél fiatalabbnak kell lenniük. Érthető, ha fiatalabb beköltözőket várnak, még ha a kor szerinti diszkrimináció nem is túl szép dolog, hiszen mindössze 115-en lakják a települést, a lakosság több mint fele ráadásul nyugdíjas. A polgármester szerint ezek azonban csak a hivatalos számok, a valóság ennél lehangolóbb, szerinte egész évben maximum 60-70 lakosa van a falunak.
A cél az, hogy a jövőben minél többen éljenek a faluban.

(Via 24.hu)

Kiemelt kép: PixaBay

Tippek, ha csak nyaralnál Olaszországban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top