A kert végébe költözött, hogy ki tudja adni a házát sok pénzért

nlc | 2023. Október 23.
Precious Price megmutatta, hogyan lehet egy fontos lépést tenni az anyagi függetlenség felé.

Precious Price fiatalon tudott magának ingatlant vásárolni, és mindössze 25 éves volt, amikor úgy döntött, a kert végében felépít egy apró faházat, amit majd turistáknak ad ki. Majd jött egy újabb ötlet, saját otthonát bocsátotta bérbe, ő pedig beköltözött a házikóba, a lakbér pedig bőven elég ahhoz, hogy tudja fizetni a hitelt, illetve az egyéb lakhatási költségeket. 

Mint egy interjúban elmondta, évekkel korábban hallott először olyanokról, akik úgy döntöttek, ezentúl egy lakóautóban fognak élni, és így járják majd a világot. És ugyan tetszett neki ez az életmód, de rájött, ez nem az ő útja, és ekkor fedezte fel, hogy a kertjében van még hely egy kisháznak, és ez lehet a megoldás egy anyagilag szabadabb, függetlenebb élet felé. 

Hozzátette, szülei igyekezték pénzügyi tudatosságra nevelni a gyermekeiket, hogy egy jobb életet biztosítsanak nekik úgy, hogy a család anyagi helyzete sosem volt kiemelkedő, nem voltak gazdagok. 

Precious Price elmondta, mivel a koronavírus-járvány idején vágott bele a projektbe, ezért voltak fennakadások, de végül csak elkészült a házikó. „A legjobb dolog abban, ha egy kis házban laksz, hogy semmi nem vész el, hiszen a helytakarékosság miatt mindennek megvan a helye. Ami gondot jelentene, az az, ha nagy közösségi életet szeretnék élni. Korábban nagyon szívesen rendeztem bulikat, összejöveteleket, de ebből kicsit vissza kellett vennem, sokkal kreatívabbnak kell lennem” – tette hozzá. 

És, hogy mit tanácsolna a fiataloknak, akik azon gondolkoznak, hogy szeretnének ingatlant vásárolni. Szerinte fontos, hogy ne akarjunk mindent egyszerre, inkább az lebegjen a szemünk előtt, hogyan lehet csökkenteni a kiadásokat, lehet, hogy kell egy szobatárs vagy lehet, hogy vissza kell költözni a szülőkhöz, hogy célt érjünk. Hozzátette, az első otthonunk nem az utolsó otthonunk, ezt mindenképpen mérlegelni kell, ahogyan azt is, hogy a tapasztalatszerzés mindennél többet ér. 

Fotó: Youtube/ Tiny Home Tours

(via My Modern Met)

Exit mobile version