Kétszer élesztettek újra egy nőt az ajkai uszodában, az úszómester azóta is sokkos állapotban van

F.C. | 2024. Február 12.
Összeomlott az idős nő keringése.

Kétszer kellett újraéleszteni egy idős nőt az ajkai termálfürdőben – számolt be a Tények. A nyugdíjas asszony először a medencében lett rosszul, az úszómester kezdte el újraéleszteni. Pár percre ugyan magához tért, de mire a mentők kiérkeztek, újra összeesett a keringése, így a mentősök újrakezdték a mellkas-kompressziót. A szerencsétlenül járt nőt – kritikus állapotban – mentőhelikopter szállította kórházba, azóta megműtötték.

„Az volt a szerencse a szerencsétlenségben, hogy a nő mellett két sávval odébb egy fiatalember úszott, aki észrevette, hogy a hölgy belebukott fejjel a medencébe, és azon nyomban ment a segítségére” – elevenítette fel a történteket Johanidesz Sándor, az ajkai  Kristályfürdő igazgatója.

A fiatal férfi kiemelte a bajba jutott asszony fejét a vízből és szólt az úszómesternek, aki elkezdte újraéleszteni. 

„Az úszómester abban a pillanatban beleugrott a medencébe. Kihúzták a szélére a hölgyet, és elkezdte a mellkaskompressziót és az újraélesztést, mert nem voltak életjelei. Közben a kollégája azonnal hívta a mentőket” – mesélte az igazgató.

Az úszómester a történtek óta annyira sokkos állapotban van még mindig, hogy pszichológushoz kellett mennie az életmentés után és szabadságot vett ki.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Exit mobile version