nlc.hu
Életmód
Életmentés matekórán

Órán állt meg a 14 éves diák szíve, tanárnője mentette meg az életét

Pár hónappal ezelőtt vett részt egy életmentő tanfolyamon a pedagógus, így tudta, mit kell tenni.
romhányi általános iskola,

Összeesett, megállt a szíve, és nem lélegzett egy 14 éves fiú a matekórán a romhányi általános iskolában. A tanára mentette meg az életét: újraélesztette a diákot, aki magához is tért, mire megérkezett a mentő – számolt be a Tények.

Milánt – alapos helyszíni vizsgálat után további szakvizsgálatra – a budapesti Kardiológiai Intézetbe szállították, a Tények információi szerint azóta már jobban van.

Siettünk a 7. osztályba, a tanár már ott volt a gyerek mellett. Stabil oldalfekvésbe helyezte a gyereket. Közben az iskolatitkár hívta a mentőszolgálatot” – elevenítette fel a történteket az igazgatónő. A 14 éves fiú addigra elvesztette az eszméletét, tanárnője azonban tudta, mit kell tenni, ugyanis néhány hónappal ezelőtt vett részt egy életmentő tanfolyamon, amit a tankerület szervezett. Azonnal elkezdte újraéleszteni az ájult fiút, a mentőszolgálat telefonon keresztül segítette. 

A tanárnő azt is tudta, hogy Milánra kiemelten figyelni kell, ugyanis két héttel ezelőtt is elájult az iskolában, akkor is mentőt hívtak hozzá. A Tények úgy értesült, mindez egy veleszületett szívrendellenesség miatt történt a kamasszal.

Az iskola igazgatója elmondta, folyamatosan tartják a kapcsolatot a családdal. Arról is beszélt a Tényeknek, hogy nagyon büszke a tanáruk bátor fellépésére, és örül, hogy sikeresen tudta alkalmazni az életmentő tanfolyamon tanultakat.

A romhányi általános iskola pedagógusai múlt ősszel tanulták meg az újraélesztést egy tanfolyamon.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top