nlc.hu
Életmód

Életmentés az ajkai uszodában

Kétszer élesztettek újra egy nőt az ajkai uszodában, az úszómester azóta is sokkos állapotban van

Összeomlott az idős nő keringése.
uszoda

Kétszer kellett újraéleszteni egy idős nőt az ajkai termálfürdőben – számolt be a Tények. A nyugdíjas asszony először a medencében lett rosszul, az úszómester kezdte el újraéleszteni. Pár percre ugyan magához tért, de mire a mentők kiérkeztek, újra összeesett a keringése, így a mentősök újrakezdték a mellkas-kompressziót. A szerencsétlenül járt nőt – kritikus állapotban – mentőhelikopter szállította kórházba, azóta megműtötték.

„Az volt a szerencse a szerencsétlenségben, hogy a nő mellett két sávval odébb egy fiatalember úszott, aki észrevette, hogy a hölgy belebukott fejjel a medencébe, és azon nyomban ment a segítségére” – elevenítette fel a történteket Johanidesz Sándor, az ajkai  Kristályfürdő igazgatója.

A fiatal férfi kiemelte a bajba jutott asszony fejét a vízből és szólt az úszómesternek, aki elkezdte újraéleszteni. 

„Az úszómester abban a pillanatban beleugrott a medencébe. Kihúzták a szélére a hölgyet, és elkezdte a mellkaskompressziót és az újraélesztést, mert nem voltak életjelei. Közben a kollégája azonnal hívta a mentőket” – mesélte az igazgató.

Az úszómester a történtek óta annyira sokkos állapotban van még mindig, hogy pszichológushoz kellett mennie az életmentés után és szabadságot vett ki.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top