Netes kihívás miatt félő, hogy amputálni kell egy influenszer lábujjait

F.C. | 2024. Április 21.
Egy őrült feladatot akart teljesíteni, kórházba került.

Súlyos égési sérüléseket szerzett egy brazil influenszer. A 2 millió Insta-követővel rendelkező MC Thammy talán soha többé nem tud járni, miután 15 percre belerakta a sóval bedörzsölt lábát egy vödörnyi jégbe „a só-jég próba” nevű netes kihívás miatt. Félő, hogy amputálni kell a lábujjait, mivel első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

Az influenszer a napokban vett részt a közösségimédia-kihívás eseményen többedmagával, és annak ellenére történt a baleset, hogy állítólag tűzoltó is felügyelte a rendezvényt, aki – furcsa módon – biztonságosnak ítélte a kihívást.

A “só-jég próba” lényege, hogy a játékosok először bedörzsölik a testüket (vagy annak tetszőlegesen választott bőrfelületét) sóval, majd jeget helyeznek rá. A jég és a só elegye olvadással jár, mindez pedig hőt képez. A kihívásban résztvevőknek tehát azt az égető érzést kell minél tovább kibírniuk, amit ez a hőképződés okoz.

Thammy elmondása szerint 15 percet kellett a vödörben tartani a lábat, de amikor kihúzta, soha életében nem érzett még akkora fájdalmat. „Három lábujjam is feketévé vált” – panaszkodott az influenszer, aki kórházba került a hidegégés okozta durva sérülései miatt. „Az orvos azt mondta, hogy ha még egy percig bent tartottam volna a lábamat, akkor az összes lábujjam elhalt volna” – mondta.

Ez a netes kihívás amúgy 2005-ben debütált. 2012 után (mivel akkor odáig fajult, hogy egy 12 éves amerikai fiút másodfokú égési sérülésekkel szállítottak kórházba) szerencsére meredeken zuhanni kezdett a népszerűsége, de ennek ellenére még 2014-ben is felbukkantak még olyan figyelmeztető írások, amelyek ennek veszélyeire hívják fel a figyelmet. Most úgy tűnik, ismét felkapták ez a challenge-t.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version