Ezért nem akart szétválni sohasem a világ legidősebb sziámi ikerpárja

Á.K. | 2024. Június 02.
Igyekeztek egymástól független életet élni, de sosem akarták, hogy szétválasszák őket.

Idén áprilisban hunyt el Lori és George Schappell egy pennsylvaniai kórházban. A sziámi ikertestvérek 62 évesek voltak és a homlokuknál voltak összenőve.

A LadBible cikke szerint a születésükkor az orvostudomány nem volt elég fejlett ahhoz, hogy szétválasszák őket, később, amikor ez már lehetségessé vált, már Loriék nem akartak egymás nélkül létezni.

George és Lori Schappell (Fotó: Getty Images)

Lori korábban ezt mondta a Los Angeles Timesnak: „Nem hiszek az elválásban. Azt hiszem, Isten munkájával kavarsz.” Az ikertestvére hozzátette: „Elválnánk? Egyáltalán nem. Az elméletem a következő: minek javítani azt, ami nem romlott?”

Mindketten sokat feladtak a másik kedvéért, Lori végigkövette transznemű nővére átalakulását, hogy Doriból George legyen. Lori tolószékben tolta a nyitott gerinccel született testvérét, aki életük során díjnyertes countryénekes lett.

Kettősüket a fizikai állapotukon túl az is eggyé kovácsolta, hogy gyerekkorukban a hatóságok egy bírósági ítélet miatt – és szüleik akarata ellenére – bezárták őket egy értelmi fogyatékosoknak fenntartott intézménybe.

Lori korábban azt mondta, hogy szeretne saját családot, ám végül ez nem valósult meg.

Exit mobile version