nlc.hu
Életmód

Három naposan vesztette el ikertestvérét

„Ő tett azzá, aki vagyok” – három napos volt, amikor szétválasztották ikertestvérétől

Egy összenőtt ikerpár születése után csak az egyikük életét tudták megmenteni az orvosok. Faith úgy gondolja, hogy testvére tette őt igazán különlegessé, és nincs olyan nap, hogy ne gondolna rá.

Faith Roberts mindössze három napos volt, amikor ikertestvére meghalt. Annak ellenére, hogy szinte csak az anyaméhben töltöttek együtt időt, a kapcsolatuk rendkívül különleges volt, hiszen egy összenőtt ikerpárról van szó. A nő az Insidernek elmondta, hogy a szegycsontjuktól egészen a köldökükig egymáshoz voltak rögzítve, ezáltal pedig kívülről úgy tűnt, mintha ölelkeztek volna. Három naposak voltak, amikor az orvosok szétválasztották őket, mivel a nő életét csak így lehetett megmenteni.

Ugyan huszonnégy év telt el, azonban Faith elmondása szerint nincs olyan nap, amikor ne gondolna ikertestvérére, Rose-ra. 

1998-at írunk, Faith édesanyja pedig ekkor tudta meg, hogy ikreket vár. A szülők már alig várták, hogy a lányok találkozhassanak idősebb testvérükkel, azonban a terhesség 14. hetében felfedezték, hogy a kismama sziámi ikreket hordoz a szíve alatt. Az orvosok azt mondták, hogy ez nemcsak a magzatoknak, hanem akár az édesanyának is végzetes lehet. Az édesanya, aki egy szülés után már elveszítette egyik gyermekét hallani sem akart az alternatív megoldásról. 

Isten adott nekem két szívdobbanást, szóval lássuk, mi történik

– mondta. 

Egy pár büszkélkedik az ultrahang fotóival

A fotó illusztráció (Fotó: Pexels)

A szétválasztás után Faith-nek azonban rengeteg műtéten kellett túlesnie. Egy hálós szitát helyeztek be a fiatal nő testébe, hogy a belei bent maradjanak, továbbá egy szívműtéten is át kellett esnie. Az összenövés miatt gerincferdülése is lett, ezért rudakat helyeztek be, hogy korrigálják az ívét. Mindemellett az iskolai bántalmazással is szembesülnie kellett. 

18 éves volt, amikor elkezdett randevúzni jelenlegi férjével, aki rengeteget segített az önbizalmának építésében. 

„Soha nem éreztem magam ennyire normálisnak.”

Jelenleg könyvet ír, hogy ezzel is segíthessen másokon.

A középső nevem Rose. Büszke vagyok rá, hogy a nővére lehettem. Ő tett azzá, aki vagyok

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top