Ezek a kutyafajták jönnek ki legjobban a macskákkal

nlc | 2024. Július 18.
Ha szeretnél kutyát és macskát is tartani, úgy, hogy harmóniában éljék a mindennapjaikat, ezek közül a kutyafajták közül érdemes választanod.

Bár természetesen minden állat egyéniség, illetve sok múlik az előéleten és a nevelésen is, azonban a fajta mégis számos tekintetben meghatározza, hogy egyedei hogyan viszonyulnak saját fajtársaihoz, illetve más állatokhoz. Léteznek olyan kutyafajták, melyek jellemzően igazolják a kutyák és macskák viszonyára vonatkozó sztereotípiákat, azonban jó néhány olyan fajta is, melyek nagyon is jól kijönnek a bársonytalpúakkal. És hogy melyek ezek? Az alábbi galériában megmutatjuk. 

Basset hound

A basset hound az egyik legtürelmesebb kutyafajta, ami hozzásegíti ahhoz is, hogy macskákkal is eredményesen összeszoktatható legyen. (Fotó: Getty Images)

Beagle

Bár a beagle eredetileg vadászkutya, azonban a fajta nagyon is jól kijön a macskákkal is, ugyanis egyedei kifejezetten élvezik az emberekkel, más kutyákkal, illetve más háziállatokkal való interakciókat. (Fotó: Getty Images)

Uszkár

Az uszkárok kedvesek, vidám természetűek és tanulékonyak, ezen tulajdonságaik pedig abszolút alkalmassá teszik őket a más háziállatokkal, így a macskákkal való együttélésre is. (Fotó: Getty Images)

Papillon

A papillon okos, játékos és kommunikatív kutyafajta. Nyitottságának okán pedig nem csak az embereknek, de más háziállatoknak is remek társa lehet. (Fotó: Getty Images)

Skót juhász

A skót juhász rendkívül intelligens és kommunikatív kutyafajta, így könnyen képes kapcsolatot teremteni és alkalmazkodni más fajtájú állatokhoz, így a macskákhoz is. (Fotó: Getty Images)

Angol bulldog

Az angol bulldog általában nem barátkozik össze könnyen más kutyákkal, azonban macskákkal vagy más háziállatokkal annál inkább. (Fotó: Getty Images)

Ír szetter

Az ír szetter energikus, vidám, valódi társasági lény, így szívesen köt barátságokat mindenkivel, beleértve a macskákat is. (Fotó: Getty Images)

Labrador

A labradorok barátságosak, gyengédek, alkalmazkodóak és mindig mindenkiben megtalálják a jót, ímindennek köszönhetően pedig a macskákkal is nagyon jól kijönnek. (Fotó: Getty Images)

Golden retriever

A golden retriever barátságos, empatikus és rendkívül alkalmazkodóképes természete miatt az egyik legjobb választás macska mellé. (Fotó: Getty Images)

Cavalier King Charles spániel

A Cavalier King Charles spániel barátságos és intuitív természetének köszönhetően rengeteg szeretetet tud adni, nem csupán az embereknek, de más állatoknak, így a macskáknak is. (Fotó: Getty Images)

via

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version