Piacra dobták a látássérült Barbie babát

F.C. | 2024. Július 29.
Magyarországon is kapható lesz.

Bemutatta Mattel a legújabb Barbie Fashionista babát, az első látássérült Barbie-t, amellyel a társadalmi szolidaritás is szerepet kap a legkisebbek körében.

A Mattel szeretné, hogy minden gyerek megtalálja a hozzá legjobban hasonlító Barbie babát

A Mattel az Amerikai Vakokért Alapítvánnyal együttműködve alkotta meg az új babát, hogy hűen ábrázolja a látássérültek közösségét:

A Barbie Fashionista sorozattal a Mattel érzékenyíteni szeretné a társadalmat, már a legkisebbektől kezdve

A Barbie Fashionista sorozat már több mint 175 babát tartalmaz, amelyek különböző bőrszínnel, szemszínnel és frizurával rendelkeznek. A sorozatban megtalálható teltkarcsú, lábprotézises, kerekesszékes, hallókészülékes és haj nélküli baba is. 

Amúgy már 65 éve annak, hogy a játékboltok polcaira került a Barbie baba. 1959. március 9-én mutatták be a New York-i Nemzetközi Játékvásáron. Az Egyesült Államokban korábban nem nagyon létezett hozzá hasonló játékbaba, ezt a piaci rést fedezte fel Ruth Handler. Az édesanya észrevette, hogy lánya, Barbara szívesen öltözteti felnőtt ruhákba papírbabáit, és felvetette férjének, a Mattel játékvállalat egyik alapítójának, hogy szükség lenne egy felnőtt öltöztetőbabára. Így vált a játékpiac egyik legfontosabb szereplőjévé. Az elmúlt években a Mattel folyamatosan dolgozik azon, hogy a termékei sokszínű lehetőségeket kínáljon a gyerekek számára, hogy minden társadalmi csoport képviselve legyen, hogy minden gyermek találjon olyan babát, amivel azonosulni tud, ami őt képviseli, és ami megmutatja, tulajdonképpen nincs lehetetlen.

Exit mobile version