Sokkoló: ilyen, amikor megráz a vasúti felsővezeték – durva videó

Vad Rózsa | 2024. Augusztus 03.
A román fiatal úgy gondolta, jó ötlet felmászni a vagonra, áramütés érte, súlyosan megsérült.

Súlyosan megégett egy 19 éves fiatalember csütörtökre virradó éjszaka, áramütés miatt a romániai Gyorok vasútállomásán – írja a Maszol. A meggondolatlan fiatal felmászott egy vasúti vagonra, miközben a társai biztatták és videózták is. A mutatvány és a videó az egyetlen várható módon ért véget: a srác feje felett húzódó 27 kilovoltos villanyvezeték ívet húzott, a fiatalt brutális erejű áramütés érte.

A videót a CFR vasúttársaság tette közzé,

afféle brutális ismeretterjesztés céljával, hiszen a figyelmeztetések ellenére sok fiatal sodorja magát életveszélybe ilyen módon. „Bár az elmúlt években csökkent a vasúti pályaudvarokon a vasúti kocsikba való bemászás után áramütést szenvedett emberek száma, tegnap este újabb tragédia történt a gyoroki állomáson” – írta a vasúttársaság.

 

„A fiatalembert kísérő baráti társaság egyik tagja sem akadályozta meg őt abban, hogy felszálljon a vagonra, sőt filmre vették az extrém tettet, és megörökítették a pillanatot, amikor a fiatalembert áramütés éri!  Az áldozat testének körülbelül hetven százaléka megégett rohammentők vitték kórházba” – írták.

„A feszültség alatt álló vezeték elektromos mezőt hoz létre, a kábelhez közeledő, a vagonra vagy mozdonyra felkapaszkodó ember pedig egyfajta villámhárítóvá válik. A vezeték másfél méteres körzetében elektromos ív képződik és elektromos kisülés jön létre”

– nedves időben pedig ennél még nagyobb távolságról is bekövetkezhet az áramütés.

Exit mobile version