nlc.hu
Életmód

Halálra rázta az áram a mozdony tetején

Felmászott szelfizni egy mozdonyra egy 18 éves budaörsi diák, halálra rázta a nagyfeszültségű vezeték

Sokkolta a tragédia az iskoláját, a fiatal diákelnököt sokan szerették.

Az egész iskola gyászolja Bálintot, akit szombat éjjel halálra rázott az áram. Mint a Tények riportjából kiderül, buliból ment hazafelé a 18 éves budaörsi diák, amikor a vasútállomáson felmászott egy 4 méter magas dízelmozdony tetejére. Ekkor még küldött a barátainak egy szelfit, majd hirtelen agyonrázta az áram, mivel a szerelvény túl közel volt a 25 ezer voltos felsővezetékhez. Az áramütéstől a földre zuhant, majd kigyulladt a ruhája. Hiába próbálta eloltani egy másik mozdonyvezető, a gimnazista életét már nem lehetett megmenteni, meghalt.

Az iskolatársai is úgy tudják, hogy Bálint egyedül volt, de nem értik, hogy miért akart felmászni a mozdonyra.

“A vasúti felsővezetékben 25 ezer voltos feszültség van. Ez azt jelenti, hogy annak már akár a 2 méteres megközelítése is halálos áramütést okozhat” – hívta fel a figyelmet Váczi Viktor, a Mávinform sajtóügyeletese.

Az elmúlt időszakban több hasonló tragédia is történt már. Tavaly nyáron egy 21 éves fiút is agyonrázott az áram a nyíregyházi állomáson, ő is felmászott egy vagonra. Egy 14 éves egri fiatal is ugyancsak ilyen körülmények között halt meg, szintén tavaly. 2022 tavaszán a sárospataki pályaudvaron is történt tragédia. Akkor egy 16 éves gimnazista mászott fel az egyik tehervagon tetejére szelfizni. A fiút azonnal megcsapta a nagyfeszültségű áram és lángra kapott a teste. A 15 éves barátja ezt látva nem habozott, rögtön segíteni próbált rajta: felmászott, de a barátja életét már tudta megmenteni, viszont az áram őt is megrázta. Soma akkor rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, élete teljesen megváltozott, rehabilitációja azóta is tart. Az nlc-nek nemrég adott videós interjúban arról beszélt, hogy változott meg az élete a történtek nyomán.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top