Retró tárgyak, amiket a mai gyerekek már nem fognak ismerni

D. A. | 2024. Augusztus 04.
Anno a hétköznapok részei voltak, mára azonban a feledés homályába merültek. Pedig akkoriban el sem tudtuk képzelni nélkülük az életet.

Régen minden jobb volt, szokták mondani, és tény, hogy ezeket a tárgyakat látva az ember automatikusan nosztalgiázni kezd, hogy de jó is volt… Persze ne legyünk álszentek, az automatizált rendszerek, hogy a legtöbb dolog gombnyomásra már elérhető, lényegesen megkönnyíti a hétköznapokat. De tény, hogy annak idején ezeknek is pont úgy örültünk, mint most a forradalmi újdonságoknak.

táskarádió

„Táskarádió, mindig hallgatom.” (Fotó: Fortepan/Almássy László)

magnókazetta

Rongyosra hallgattuk a magnókazettákat, szó szerint. (Fotó: Fortepan/Urbán Tamás)

centrifuga

A centrifuga megkönnyítette a háziasszonyok dolgát, de azért hálát adunk az automatizált mosógépekért, igaz? (Fotó: Fortepan/FŐFOTÓ)

tárcsás telefon

Lehet, hogy egy mobil már sokkal többet tud, na de azért ezeken a telefonokon tárcsázni valakit, örök emlék. (Fotó: Fortepan/Glósz András)

szódásszifon

Szódásszifonok és patronok? Lehet, hogy már mi sem tudnánk kicserélni, olyan régen volt, hogy használtuk. (Fotó: Fortepan/Erdei Katalin)

videó lejátszó

Videó lejátszó és kölcsönzött VHS kazetták? Olyan, mintha tegnap használtuk volna őket. (Fotó: Fortepan/MHSZ)

tévé

Ó, a régi szép idők, amikor a csatornaváltáshoz még fel kellett állni! A mai okostévék világában ez már teljességgel elképzelhetetlen. (Fotó: Fortepan/MHSZ)

diavetítő

Nem volt jobb a lefekvés előtt vetített mesénél. A régi diavetítőknek nem volt párja. (Fotó: Fortepan/Korenchy László)

Ha már nosztalgia, akkor ezek is ismerősek lesznek

Exit mobile version