77 éves nő terítette a csempészett cigit, 3 év börtönt kaphat Olga néni

F.C. | 2024. Augusztus 08.
A való életben is létezik a Keresztanyu Róza mamája, ám a sorozatbeli Makkosszállás helyett Sirokon ténykedett mostanáig.

Háromgenerációs bűnbanda működött a Heves vármegyei faluban, ahol a csempészett cigit továbbértékesítettek. Egy 77 éves nagymama – aki a hozzátartozóiból és a környékbeli ismerőseiből toborzott csempészbandát irányítva – terítette a dohányt – írja a Blikk. Az ügyben összesen 9 személyt vádol pénzmosással az Egri Járási Ügyészség. A családtagokat egy egri buszmegállóban érték tetten pakolás közben az adóhatóság járőrei.

A siroki „Keresztanyu” családja korábban kocsmát üzemeltetett, innen lehetett meg a csempészcigi terítéshez szükséges kapcsolatrendszerük. Mint a lap megjegyzi, Sirok polgármestere, Tuza Gábor személyesen is érintett az ügyben, voltaképpen károsult, mivel a felesége üzemelteti az egyetlen Nemzeti Dohányboltot a faluban. “Amint megfogták őket, a dohányboltban is azt tapasztaltuk, hogy jóval nagyobb lett a forgalom. Előtte viszont rengeteg cigarettahüvely fogyott, bele való dohány azonban nem” – mesélte.

Kiderült, nem csak a helyiek, hanem a környező településekről is Olga néniékhez jártak dohányért. Az ügyészség a 77 éves nőre 3 év börtönt kér, míg a fiára 2 év 8 hónapot.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Exit mobile version