Csak a horoszkópjuk alapján vesznek fel dolgozókat, durván bírálják a céget

F.C. | 2024. Augusztus 11.
Akár be is perelhetik őket a diszkrimináltak.

Bírálatok kereszttüzébe került egy kínai cég, mivel az álláshirdetésében kikötötte, hogy a Kutya jegyében születettek ne is jelentkezzenek hozzájuk, mert egyből elküldik őket.

A Kantonban található cég adminisztratív munkára keresett dolgozókat. Ehhez munkatapasztalat és irodai szoftverek ismerete volt szükséges, és havi 4 ezer jüan fizetést ígértek. Ami azonban igazán felkeltette az emberek figyelmét, az egy rövid sor a hirdetés fő szövege alatt, amelyben arra kérték az érdeklődőket, hogy ha történetesen Kutya jegyűek, akkor ne is adják be az önéletrajzukat.

Az álláshirdetés szövege heves vitákat váltott ki a kínai közösségi médiában, sokan diszkriminációval vádolták a céget, de egy belső forrás felfedte, hogy a cég vezetője a Sárkány jegyében született, és úgy gondolja, hogy nem kompatibilis azokkal, akik Kutya-jegyűek.

A diszkrimináció amúgy nem ritka a kínai munkaerőpiacon, de a „zodiákus diszkrimináció” abszurditása felháborodást váltott ki a netezők körében. Sokan azt tanácsolták a Kutya-jegyűeknek, hogy pereljék be a céget.

„Mindig is azt hittem, hogy 35 éves korom után nehéz munkát találni, de nem számítottam arra, hogy a csillagjegyem lesz a probléma” – írta egyikük. „Mi a baj azzal, hogy a Kutya jegyében születtem? Nem mintha veszettségem lenne” – kommentálta egy másik.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version