100 éves lett az ország legöregebb postása

F.C. | 2024. Augusztus 18.
Csak most árulta el, hogy nem is akart postás lenni.

A Nádudvaron élő Nemes Sándor nemrég töltötte be a 100. életévét. E jeles alkalomból a posta vezetői és régi kollégái egyaránt felköszöntötték az ország legöregebb postását – írja a Blikk.

“Nem akartam én mindig postás lenni, egyszerű parasztgyerek voltam. Aztán jöttek az oroszok és elvették a földünket, akkor kellett felhagyni az addigi életünkkel” – mesélte a lapnak. Az ötlet, hogy postás legyen, véletlenül jött. Egy ismerőse dolgozott kézbesítőként, őt kérdezte meg, hogy nincs-e üresedés. Amint felvették, megkapta az egyenruhát és az oldaltáskát. Ennek most volt 60 éve.

Mesélte, amikor eljött a nyugdíj ideje 60 éves korában, marasztalni akarták. “Mondtam nekik, hogy azt a kevés időmet, ami még hátravan, szeretném már nyugodtan tölteni. A fene gondolta volna, hogy még ennyi ideig elélek” – jegyezte meg nevetve Nemes Sándor, aki szerint a hosszú élet titka egyrészt az, hogy mindig van, mit csinálnia (például a mai napig gondozza a szőlőt és gondoskodik a tyúkokról), másrészt, hogy reggelente megiszik 2 cent pálinkát.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Kovács Attila 

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version