Kutyával álmodtál? Ez lehet a jelentése

nlc | 2024. Szeptember 05.
Az állatok gyakori látogatói az álmainknak. De ha te egészen konkrétan kutyákkal álmodtál, és kíváncsi vagy, hogy ez mit jelenthet, most segítünk megfejteni.

Tudtad, hogy a kutyás álmok a leggyakoribbak az állatokról szóló álmok műfajában? Bizony, hihetetlenül sok embert látogatnak meg alvás közben házőrző barátaink, csak utánuk következnek a macskákról, illetve kígyókról szóló álmok. 

Amikor kutyával álmodunk, az általában háromféle dolgot szimbolizálhat: emberi kapcsolatot, barátságot, lojalitást. Azonban nem mindegy, hogy milyen a négylábú az álmaidban, ez ugyanis befolyásolhatja annak megfejtését.

„Ha azért álmodom kutyákkal, mert nagyon szeretem őket és mindig ilyen háziállatom volt, akkor az álmom valószínűleg szeretetről barátságról, hűségről szól. De ha valaki retteg a kutyáktól, akkor az ő kutyás álmainak már teljesen más színezete lesz”

–  mondta Leslie Ellis, terapeuta és álomszakértő. Ezért nagyon fontos belegondolni, hogy milyen fajtájú volt az eb, hogy viselkedett és hogy nézett ki – mindezek egyenes összefüggésben állhatnak az életedben lévő kapcsolatokról alkotott érzéseiddel. De mit is üzen neked a tudatalattid, ha egy blökit tesz meg az álmaid főszereplőjének?

Fotó: fongleon356/Getty Images

Mi a helyzet a párkapcsolatodban?

A szakértő szerint a legegyértelműbb útja az álomfejtésnek, ha a felidézed, hogy milyen fajta, viselkedésű kutya volt az álmodban, és ettől hogyan érezted magad. Ha például egy német juhászkutya jelent meg neked, akkor lehet, hogy arra akar figyelmeztetni a tudatalattid, hogy legyél kicsit óvatosabb egy párkapcsolatban (esetleg a saját viselkedésedet kell megreguláznod picit). Hiszen a németjuhász egy kifejezetten védelmező típusú kutya.

De lehet, hogy egy számodra kifejezetten idegesítő kutyafajtával álmodtál. Ezesetben az álom arra utal, hogy valami zavar, frusztrál a kapcsolatodban. Gondolj arra, hogy mivel azonosítják a fajtát, és ezek a tulajdonságok hogyan tükröződhetnek a párkapcsolatodban.

A romantikán túl

Az is lehet, hogy nem romantikus jellegű viszonyokra, hanem baráti, esetleg munkatársi, családi kapcsolatokra utal az eb megjelenése. Amennyiben egy agresszív kutyával álmodtál, aki folyamatosan ugatott, kergetett vagy megtámadott, akkor lehet, hogy úgy érzed, hátba támad egy barátod. Ha mindig is féltél például a rottweilertől, viszont állandóan vele álmodsz, akkor el kell gondolkoznod, melyik az a kapcsolat az életben, amitől fenyegetve érzed magad.

Viszont ha egy kifejezetten barátságos kutyulival álmodsz, akiben társaságra, támogatásra lelsz, az egyértelműen jó jel. A tudatalattid azt akarja ezzel mondani, hogy van egy nagyon jó barátod, akit meg kell becsülnöd.

Kihez vagy hűséges?

A lojalitás az, amiért a kutya lett az ember legjobb barátja. Ha tehát velük álmodsz, ez a téma így vagy úgy, de előjön az életedben is. A sérült négylábú például árulást jelenthet. A megmentésedre siető eb azonban egy kifejezetten hűséges személyt reprezentálhat az életedben. Ha a kutya beteg, haldoklik vagy megsérült, akkor az egy, a végét járó kapcsolatnak a megfelelője lehet, amiről valószínűleg a hűtlenség tehet.

via

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version