nlc.hu
Életmód

Mit jelent, ha az exeddel álmodsz?

Az exeddel álmodtál? Mondjuk, mit jelent

Azt hitted, már lezártad a volt kapcsolatodat, erre a tudatalattid húz egy váratlant és kapsz egy, az exedről szóló álmot. De vajon miért?

Tudjuk, mennyire frusztráló és fájdalmas lehet olyan emberrel álmodni, aki kitépte a szíved és még jól meg is taposta. Az exről szóló álmok pedig még akkor is érthetetlenek lehetnek, ha egyébként barátságban váltatok el. De ne aggódj, nem csak a te tudatalattid űz veled ilyen kegyetlen játékot – nagyon sokan álmodnak az egykori szerelmükkel. 

És még annál is többen kíváncsiak arra, hogy vajon miért lett pont ő álmaik főhőse. Amerikában erre rögtön felkelés után, reggel 7 óra körül szoktak rákeresni. Míg a britek és mi gyakran megébredünk ezekből az álmainkból és azonnal tudni akarjuk a jelentését – ezért hajnali 3-4 körül izzítjuk fel a Google keresőmotorjait. Neked is ismerős?

Exszel álmodni

Fotó: Tero Vesalainen/Getty Images

Ha eddig még nem találtál válaszokra, akkor most segítünk megfejteni, mit üzennek a különböző, exről szóló álmaid.

Ha egy régi exedről szólt

Ez a fajta álom annak a jele lehet, hogy mostanában sokat rágódsz a múlton. Elvesztegetett lehetőségeken tűnődsz, esetleg azon, hogy talán nem ezen az úton kellett volna elindulnod. Azaz: talán más karrier után vágyódsz, esetleg esedékesnek érzel egy költözést valahová, ahol igazán szeretnél élni. Hogy ha ezek a döntések ráadásul a volt párodhoz is kapcsolódnak, akkor magától értetődő, hogy felbukkant az álmodban.

Amikor felébredsz, vizsgáld meg az érzéseidet: félelemmel vagy békével töltött el az álom? Ebből ki tudod következtetni, hogy végül is elégedett vagy-e a jeleneddel vagy sem.

Ha nemrég szakítottatok

Teljesen természetes, hogy a szakítás utáni időkben még fel-felbukkan az exed a tudatalattidban. Talán azért, mert még nem léptél teljesen túl a kapcsolaton? Nem, ettől nem kell tartanod. Nem ő hiányzik, pláne nem, ha rosszul bánt veled. Hanem csak az, hogy legyen valaki, akihez hozzábújhatsz. Aki az életed része, és aki melegíti az ágyad. Természetes emberi vágy, hogy valaki szeressen minket, kizárólag erről az érzésről tanúskodik az álmod.

Ha álmodban bocsánatot kér

Ezt azt jelenti, hogy tudat alatt te úgy döntöttél, hogy a békét választod. Így tesz pontot az agyad erre a viharos helyzet végére, és biztosítja számodra a nyugalmat. Befejezi számodra a valóságban befejezetlenül maradt sztorikat. És ha az exed megbántott, de nem vállalta a felelősséget a tetteidért, az agyad továbbra is vágyik a bocsánat kérésre. Álmodban legalább elég érett ahhoz a volt párod, hogy ezt megadja neked.

Ha kezdett pikánssá válni az álom

Amennyiben hozzád ért, csókolóztál, netán lefeküdtél az exeddel az álmodban, megnyugtatunk: az nem róla szólt. Egyszerűen arról van szó, hogy valószínűleg rég volt részed fizikai kontaktusban, ami természetes módon hiányzik, így az agyad kezébe vette az irányítást és kaptál némi álom-akciót. Nincs ezzel semmi baj.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top