Meghalt a műtőasztalon, mert az orvosok rossz szervét operálták ki

nlc | 2024. Szeptember 08.
Miközben a 70 éves férfi lépfájdalommal került kórházba, a sebész tévedésből a máját távolította el.

A bíróságon keres elégtételt Beverly Bryan, az az alabamai özvegy, aki azért veszítette el 70 éves férjét, Williamet, mert az őt operáló sebész tévedésből nem a férfi lépét, hanem a máját távolította el. Az asszony jogi képviselője szerint William nem akart Floridában kés alá feküdni, hanem szeretett volna hazautazni Alabamába a kezelőorvosához, de a floridai kórházban meggyőzték, hogy amennyiben halogatja a műtétet, az akár az életét is veszélybe sodorhatja.

William tehát, aki lépfájdalommal került kórházba, végül rábólintott a beavatkozásra, amit a floridai kórház sebésze, dr. Thomas Shaknovsky végzett. Az ügyvédi irodához beérkezett dokumentumok szerint a sebész hatalmas hibát vétett: műtét közben összekeverte William lépét és máját, és a rossz szervet távolította el.

„A beavatkozás közben a sebész több olyan verőeret is megsértett, amik a májat látták el friss vérrel, és amiket az eljárás alatt már nem lehetett helyrehozni. A 70 éves férfi végül a műtőasztalon elvérzett a sebész tévedése miatt.” Mint kiderült, a sebésznek nem ez volt az első hasonló esete: 2023-ban is beperelte egy betege, mert az orvos tévedésből eltávolította a hasnyálmirigyének egy részét.

A Miami Herald című lap cikke szerint dr. Shaknovsky ellen egyelőre nem indítottak eljárást William Bryan ügyében, és az aktájában nyoma sincs hivatalos panasznak, vagy bármilyen korábbi fegyelmi ügynek.

Exit mobile version