nlc.hu
Életmód

Ököllel ütötte páciense fejét műtét közben a kínai orvos

Ököllel ütötte páciense fejét műtét közben a kínai orvos – videó

Az agresszív orvost felfüggesztették, a nő egyik szemére megvakult.

Felzaklató eset került napvilágra: egy orvos műtét közben többször arcon vágta ököllel az éppen műtött beteget, számolt be a BBC nyomán a 24.hu. Az eset még 2019 decemberében történt Guigangban, azonban a videó a karácsony előtti napokban kezdett el terjedni a közösségimédia-felületeken. A kórház anyacége, az Aier China felfüggesztette az orvost, illetve elbocsátotta vezérigazgatót.

A videón tisztán kivehető, ahogy egy orvos háromszor fejen vág egy beteget, miközben annak szemét műti. A 82 éves nő állítólag az orvos kifejezett kérésének ellenére többször mozgatta a fejét, illetve a szemgolyóját műtét közben, mivel a nő csak a helyi dialektust beszélte, nem értette, mit kér tőle az orvos.  A helyi hatóságok szerint a nő sérüléseket szenvedett a homlokán.

A műtét után a kórház vezetése elnézést kért és 500 jüan (nagyjából 24 ezer forint) kártérítést fizetett az érintett beteg fia szerint, aki hozzátette: anyja bal szemére megvakult, azt azonban nem tudni, hogy a műtét miatt-e. 

Sajnos itthon is előfordult már, hogy orvos agresszíven lépett fel: 2018-ban egy ajkai véradáson bántalmazta az egyik nővért a doktornő.

betegét bántalmazó orvos

Fotó: Youtube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top