Nevelt kisfia holttestével autózott napokon át, ez vár a kegyetlen nevelőanyára

F.C. | 2024. Szeptember 09.
Mulasztása okozta a kétéves gyerek halálát.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nevelőszülővel szemben, aki a mulasztása miatt megfulladt gyermek holttestével napokon keresztül autózott.

A nő az élettársával és két kiskorú gyermekével Nyíregyházán albérletben lakott; 2023 elején elhelyezték nála a 2,5 éves sértett kisfiút és egyéves lánytestvérét. A nevelőanya a kisfiút kezdettől fogva folyamatosan bántalmazta, nem táplálta megfelelően, gyermekorvoshoz sem vitte, róla csak becsmérlő, lealacsonyító kifejezésekkel beszélt, az alultápláltság és a kegyetlen bánásmód miatt a kisgyerek folyamatosan veszített súlyából, élete utolsó heteiben több mint 2 kilót fogyott.

Az ügyészség.hu beszámolója szerint 2023 április közepén egyik este vacsora közben a gyermek félrenyelt és az ételtől megfulladt, nevelőanyja azonban semmilyen segítséget sem nyújtott a kisfiúnak, orvost, mentőt sem hívott hozzá, pedig a kisfiú életét megmenthette volna az azonnali segítségnyújtás.

Az asszony a gyermek holttestét az autója csomagtartójába tette, otthonából eltávozott, és több mint két napon át a sértett lánytestvérével együtt Nyíregyházán és környékén autózott, rokonaihoz is elment, de senkinek nem jelezte a gyermek halálát és azt sem, hogy a holttest az autó csomagtartójában van.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntettével vádolja: 4 év próbaidőre felfüggesztett 1 év és 10 hónap börtönbüntetés várhat rá.

Mint arról korábban írtunk, az elmeorvosi vizsgálat szerint teljesen beszámítható a nevelőanya, és nem volt korlátozott abban, hogy felismerje a cselekedete súlyát és annak következményeit.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version