Könnyebben elalhatsz a részeg majom módszerrel

nlc | 2024. Szeptember 09.
Ha nehézségeid vannak az elalvással, próbáld ki ezt az egyszerű módszert, amire rengetegen esküsznek a közösségi oldalakon.

A drunken monkey, azaz a részeg majom módszert Jake Crossman, a USA Medical munkatársa osztotta meg egy TikTok-videóban még 2022-ben, azonban igazán az elmúlt hónapokban vált felkapottá. Egy egyszerű gyakorlatról van szó, amelynek célja a karok és lábak véráramlásának fokozása, mely megkönnyíti az elalvást

Így csináld!

„A ritmikus mozgások megnyugtatják az idegrendszert, és felkészítik elmét és testet az alvásra” – magyarázta dr. Shelby Harris alvásszakértő a Bustle riportjában, miért lehet valóban működőképes a módszer.  

Bár a gyakorlatot csupán 60 másodpercig kell végezni, már így is alkalmas arra, hogy a pulzusszámot megemelje és akár némi izzadást is előidézzen. A testhőmérséklet emelkedése pedig jelzi a belső órának, hogy ideje aludni. Mindemellett a testmozgás segít felszabadítani azt az elfojtott energiát is, ami egyébként ébren tartana. 

A szakember hozzátette: a módszert nem csak lefekvés előtt vethetjük be, de akkor is, ha esetleg éjszaka felébredünk és úgy érezzük, hogy nem tudunk visszaaludni. 

Exit mobile version