nlc.hu
Életmód

Elalvási hack a TikTokról

Felrobbantotta a TikTokot ez az elalvási trükk

Jobb alvást ígér egy bizarr módszer.
elalvás

Már 2,4 millió lájknál tart egy TikTok-videó, amely egy – legalábbis a tiktoker szerint – hatékony alvási trükköt mutat be, és amely állítólag kipihenten ébredéssel is jár. Callie Galey meglehetősen szokatlan módszert osztott meg, ehhez mindössze egy hosszúujjas pulcsira van szükség.

Félbehajtja a pulcsit és a feje köré csavarja, szabadon hagyja az orrát és a száját, majd megfogja a pulcsi ujjait, és az álla alatt áthúzva a feje mögött összefogja.

Soha nem aludtam még ilyen jól. Csodát tesz” – állítja Callie, aki azonban nem tudta megmagyarázni, hogy mi áll amögött, hogy „múmiaszerű fejjel” jobban aludhatunk.

Az alvásszakértők azonban óva intenek attól, hogy túl nagy reményeket tápláljunk a trükk iránt, mondván nincs tudományos bizonyíték a módszer hatékonyságának alátámasztására. Az alvási preferenciák és feltételek ugyanis egyénenként eltérőek, és ami az egyik embernél működik, az nem biztos, hogy a másiknál ​​is működik.

A kommentelőket megosztja a módszer. Volt, aki ódákat zengett róla, más viszont pánikba esett tőle. „Felébredtem, és elfelejtettem, hogy rajtam van. Teljesen bepánikoltam és sikítoztam” – írta egy hozzászóló. Olyan is akadt, aki semmiképpen sem próbálja ki, mert attól tart, hogy megfullad.

A normálisnál kevesebb alvást már összefüggésbe hozták különféle egészségügyi problémák – szívbetegségek, diabétesz, túlsúlyosság, gyenge agyműködés – kialakulásával, sőt arra is fény derült pár éve, hogy a rossz alvás drámai hatással van az emberi szervezet működésére, ami abban mutatkozik meg, hogy több száz gén tevékenysége módosul napközben az elégtelen alvás következményeként. Az érintett területek közé tartozik az immunrendszer, illetve az, hogy az emberi test miként válaszol a sérülésekre és a stresszhatásokra. 

Kiemelt fotó forrása: TikTok/@calliegaley

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top