Tűzbe ment két hajdúnánási rendőr egy férfiért: „Dőlt a füst, a földön pedig ott feküdt egy összeégett ember, akin csak mi segíthettünk”

F.C. | 2024. Szeptember 14.
Az összeszokott páros az életüket is kockára teszik, hogy megmenthessék azt, aki bajba jutott.

Fazekas Tamás főtörzsőrmester és Tóth Dávid törzsőrmester két éve szolgál együtt a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon. Augusztus 30-án éppen járőröztek, amikor lakástűzhöz riasztották őket.

“Mire kiértünk, a szomszéd már betörte a ház ablakát, ahonnét valóban sűrű füst gomolygott. Azonnal felkaptunk egy-egy egészségügyi maszkot és berontottunk a lángok közé. Bent alig láttunk valamit, tapogatózva haladtunk a tűz forrása felé, amikor megpillantottunk egy emberi kezet”mesélte a Zsaru Magazinnak Fazekas. Azonnal húzni kezdték kifelé az ott lakó férfit.

“Annyira megégett, hogy nem tudtuk megfogni. Így a hóna alá nyúlva igyekeztünk kivinni a házból. (…) Akkora füst volt, hogy mentés közben egyszer nekem is ki kellett mennem levegőért, de azonnal fordultam is vissza. Nem hagyhattam egyedül a társamat” – elevenítette fel a történteket Tóth, aki szerint az egész olyan volt, mint amit a filmekben látunk. “Dőlt a füst, a földön pedig ott feküdt egy összeégett ember, akin csak mi segíthettünk. Ez a kép sokáig az emberben marad”– vallotta be, hozzátéve: újra megtenné, mert tudja, számíthat a társára.

A sérült férfit súlyos, életveszélyes állapotban szállította a mentőhelikopter Debrecenbe, a két rendőr pedig folytatta napi szolgálatát.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version