nlc.hu
Életmód
Lakástűz: rendőrök mentettek életet

Tűzbe ment két hajdúnánási rendőr egy férfiért: „Dőlt a füst, a földön pedig ott feküdt egy összeégett ember, akin csak mi segíthettünk”

Az összeszokott páros az életüket is kockára teszik, hogy megmenthessék azt, aki bajba jutott.

Fazekas Tamás főtörzsőrmester és Tóth Dávid törzsőrmester két éve szolgál együtt a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon. Augusztus 30-án éppen járőröztek, amikor lakástűzhöz riasztották őket.

“Mire kiértünk, a szomszéd már betörte a ház ablakát, ahonnét valóban sűrű füst gomolygott. Azonnal felkaptunk egy-egy egészségügyi maszkot és berontottunk a lángok közé. Bent alig láttunk valamit, tapogatózva haladtunk a tűz forrása felé, amikor megpillantottunk egy emberi kezet”mesélte a Zsaru Magazinnak Fazekas. Azonnal húzni kezdték kifelé az ott lakó férfit.

“Annyira megégett, hogy nem tudtuk megfogni. Így a hóna alá nyúlva igyekeztünk kivinni a házból. (…) Akkora füst volt, hogy mentés közben egyszer nekem is ki kellett mennem levegőért, de azonnal fordultam is vissza. Nem hagyhattam egyedül a társamat” – elevenítette fel a történteket Tóth, aki szerint az egész olyan volt, mint amit a filmekben látunk. “Dőlt a füst, a földön pedig ott feküdt egy összeégett ember, akin csak mi segíthettünk. Ez a kép sokáig az emberben marad”– vallotta be, hozzátéve: újra megtenné, mert tudja, számíthat a társára.

A sérült férfit súlyos, életveszélyes állapotban szállította a mentőhelikopter Debrecenbe, a két rendőr pedig folytatta napi szolgálatát.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top