Így rendezd be a teret, hogy beinduljon a karriered!

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2013. Március 12.
Előttem van észak, hátam mögött dél… avagy miért is jó, ha a mondókán kívül tudod, milyen fekvésű a lakásod vagy az irodád, hova tedd ki tükröket, hol legyen elszórva némi aprópénz, és hogy hívd be a segítő embereket életedbe? A fengsuj és a vaszati szabályai a karrierépítésben is segítenek.

A fengsuj az ősi kínai térrendezés művészete, a környezetünkben levő láthatatlan energiákat úgy mozgatja, hogy azok a mi jólétünket biztosítsák. Három energiát tart számon: a csí, a sá és a vágó energiákat.


A csí az életenergia,
ugyanúgy működik az emberi szervezetben, mint a lakásban, hiszen amikor belépünk egy helyiségbe, hozzuk magunkkal, mozgása általában kanyargós, spirális. „A csível jönnek be az ajtón a jó lehetőségek, úgy tud hasznosulni, ha keringeni hagyjuk” – magyarázza Szilvásy Judit nemzetközi fengsuj tanácsadó-oktató.

A sá felgyorsult energia, akkor keletkezik a lakásban, ha a bejárati ajtóval szemben egy ablak vagy hosszú, üres, sivár folyosó van. A csí lehetőségeket jelent az ember számára, ám egy ilyen „huzatenergia”, mint a sá, kiviszi azokat. „Tegyünk az ablakra valamit, ami megfogja, odavonzza a tekintet (egy ablakmatricát vagy áttetsző kristálygömböt), így a csí és a lehetőségek sem fognak kivonulni a lakásunkból” – tanácsolja a szakértő. A folyosó végén lévő iroda fekvése a legrosszabb, mert oda érkeznek a felgyorsuló energiák, emiatt az ilyen fekvésű helyen a legnagyobb a „vetésforgó”, ezt az irodát hagyják el a leggyakrabban az emberek. Ilyenkor a folyosóra bútorokat, képeket kell elhelyezni, hogy lelassítsák az energiaáramlást.

A harmadik energia, a „vágó energia”. Ha egy asztal, vagy szekrény sarka ránk irányul, szinte elvágja az auránkat. Ha egy ilyen sarok rámutat a bejárati ajtóra, szobaajtóra, cégünk ajtajára, akkor a láthatatlan energia tönkreteheti az egész vállalkozás energiáját, tartja a fengsuj. Ha ránk irányul, akkor sokkal fáradtabbak vagyunk, nem tudunk annyira koncentrálni. Állítsunk növényt egy-egy ilyen sarok elé, a növény energiája mindezt semlegesíteni tudja.

A fengsuj által használt báguatérkép otthonunkat nyolc különböző életterületre osztja fel (Karrier, Tudás, Egészség és a Család, Gazdagság, Hírnév, Párkapcsolat, Kreativitás és a Gyermek, Segítők és az Utazás területeire), melyekhez nyolc égtáj is tartozik. 


Az északi terület

Szakmai előmenetelünk szempontjából (ez az északi területhez kötődik), meg kell vizsgálni még más, hozzá kapcsolódó területet is: az északnyugati oldalon, a Segítő emberek területét, vagy délkeleten a Gazdagság területét is. Ehhez ezt kell tenned:

„Mivel a lakást a fengsuj élőnek veszi, meg tudjuk csinálni a lakás horoszkópját. Ebből mondja meg pontosan a szakember, hogy egy adott időszakon belül hol vannak azok a funkciók, amelyek a legfontosabbak a számunkra. Pontos számításokat kell végezni az alapján, hogy mikor épült a ház, mikor költözött be az első lakó, milyen a ház homlokzata stb. Ez alapján lehet csak személyre szabott, pontos diagnózist adni abban, hogy az a lakás meg tudja-e adni az ott lakóknak mindazt, amire ők vágynak. Legyen az egy karrier a munkában” – javasolja Szilvásy Judit. Egy ilyen horoszkóp elkészítése, komplett lakberendezési tanácsadással mintegy 600 Ft/négyzetméter.

Így rendezd be az íróasztalod a fengsuj szerint

Munkahelyen csak az íróasztal tetejét rendezhetjük, mivel az a mi felségterületünk! Középen, ahol ülünk, ott lesz a karrierterület, a jobb felső sarok a párkapcsolat, és a bal felső sarok pedig a gazdagság terület. A család területére tehetjük a családi fotókat, bal oldalra a számítógép monitorát, a drágább dolgokat. Vagy ha középen van a monitor, akkor kristályokat, aprópénzt lehet itt gyűjteni, vagy a gazdagság-Buddhát, minden olyat, ami a fengsuj tárházában megtalálható. A szék legyen görgős, ötlábú, amely a deréknál zárt, védett, mert a vesét éri a legtöbb támadás, ezért a hát mindig meg legyen támasztva. A hátunk mögött szilárd fal legyen, lehetőleg átlósan nézzen az ajtóra, hogy lássuk, ki lép be.

A tér energiája segíthet vagy gátolhat

A másik térrendezési módszer, a vaszati, a védikus építészet tudományára épül. A természet rezgéseit közvetíti, a természet rezgéseivel harmonizál, ezért a természet rezgéseit viszi be az otthonokba. Az égtájaknak megfelelően vizsgálja a lakás összességét, hol van nyitottság, hol van zártság, hol szükséges az elrendezést energetikailag helyrehozni.

„Otthonunkat úgy képzeljük el, mint az univerzum leképezését, ahol jelen vannak a bolygók, a világot alkotó elemek és a földet behálózó energiaáramlások – mutatja be Lelesz Csilla a Magyarországi Vaszati Szövetség szaktanácsadója. – Minden égtájhoz tartozik egy-egy bolygó, egy vagy több anyagi elem, és az energiaáramlások is másképpen hatnak egy-egy égtájra – ezáltal befolyásolva annak minőségét. Az égtájakhoz rendelhetjük a vaszati gyakran használt korrekciós eszközeit, a yantrákat is, amelyek kedvező bolygóálláskor, kedvező időpontban készültek és fel vannak avatva. Ezeket a yantrák a megfelelő helyre elhelyezve javítják a lakás hiányosságait, és különösen nagy szerepük van akkor, ha nincs lehetőségünk nagyobb építészeti beavatkozásokra.”

Ahhoz, hogy valakinek a karrierjében előrelépés történjen három égtáj minősége kiemelkedően fontos: kelet, északkelet, észak. A nyugati építészet épp ezeket a területeket hanyagolja, legtöbbször zárt falat, fürdőszobát, vécét tesznek ide. Így a reggel ideérkező éltető energiák el vannak nyomva. Viszont a vaszati segítségével a hátrányos területeket kompenzálhatjuk. A szakértő karrierünk, anyagi jólétünk megakadásakor a következőkre hívja fel a figyelmet:

Az északi területnek fontos szerepe van a család bevétele szempontjából. A zárt északi oldal azt jelenti, hogy sokkal nehezebben jön be a pénz, sokkal többet kell érte tenni, dolgozni. A kelet az az égtáj, ami szorosan összefügg a szakmai előmeneteleddel. Ha a kelet megfelelő minőségű, akkor a lakók jólétben élnek, és fejlődni tudnak, karrierjük kiteljesedhet.

Egy zárt északkeleti oldal azt jelenti, hogy nem tudunk a jövő felé elindulni, nem adja meg a jövővel való stabilitást, viszont ha a dél–délnyugat nyitott, hatalmas ablakokkal, akkor onnan könnyebben jönnek a nehézségek. A vaszati különböző eszközeivel, tudatos színválasztással, megfelelően elhelyezett tükörrel, a bútorok helyének felülvizsgálatával és a yantrák segítségével lehetséges egyensúlyba hozni.

Milyen legyen a lakás északi és keleti része a vaszati szerint?

Mik azok a yantrák?

A vaszati a legkülönbözőbb eszközöket használja fel a lakás elrendezésének orvoslására. A legelterjedtebbek ezek közül a tükrök, ásványok, gyógynövények, színek stb. tudatos használata.   A leghatásosabbak a yantrák, amelyek kétdimenziós energetikai eszközök. Olyan geometriai ábrák – vagy közismertebb szóval: mandalák –, amelyek különleges és pontos geometriájukkal, valamint a hozzájuk kapcsolódó mantrák ereje által hatnak.


Rend a lelke mindennek!

Ez mind a két irányzat alapelve. Szabaduljunk meg a felesleges dolgoktól, ajándékozzuk el azokat, hogy a jó energiaáramlás elinduljon a lakásba és bevonzhassuk az új lehetőségeket.

Exit mobile version