Ezo

Mit árul el az aurád?

Mindannyian burokban élünk. Testünket áthatja és körülveszi egy aurának nevezett energiafelhő, amely feltölt és védelmez. Ha károsodik, megbetegszünk, ha elfogy, meghalunk. Ezért érdemes megismernünk "védőhálónk" működését, hogy egy életre megóvhassuk.

Míg nem is olyan régen csak a szemünknek hittünk, ma, az ezotéria virágkorában egyre kevesebb láthatatlan dolog létezését vonjuk kétségbe. Elhisszük, hogy a gondolatnak ereje van, nem tekintjük boszorkányságnak a kézrátételes gyógyítást, és nem borzongunk az aura szó hallatán sem. Mindezekkel ma újra barátkozunk, régen azonban természetesek voltak. Már több ezer évvel ezelőtt tudták, hogy a világot energia és információ hatja át, és ezek befolyásolják az embert átjáró és körülvevő energiamezőt is, amelyet a különböző korokban és kultúrákban másképpen neveztek – az indiaiak pránának, a kínaiak csinek, a keresztények Szentléleknek, a magyarok bioenergiának. Arisztotelész éternek, Kilner aurának, Sheldrake morfogenetikus mezőnek, László Ervin pedig pszi-mezőnek hívta.

Mit árul el az aurád?

 

Emberi védőpajzs

A mai napig folynak kutatások az emberi energiamező viselkedésével kapcsolatban, amely normális körülmények között nem látható, mégis minden kultúrában éltek emberek – sámánok, beavatottak, vallási vezetők, bioenergetikusok, auralátók –, akik érzékelték azt, és színéből, méretéből, alakjából következtettek az ember általános állapotára.

A világon minden atomi szerkezetű dolog rezeg, és energiát sugároz ki – más rezgésszám jellemzi a tárgyakat, mint az élőlényeket, és más a szerveinket, az érzelmeinket és a gondolatainkat. A különböző hullámhosszú fizikai, érzelmi és gondolati energiáink kölcsönhatásaként létrejön egy színesen fénylő, de szabad szemmel általában nem látható sugárzás fizikai testünk körül. Ez a sugárzás átjárja és körülöleli testünket, és normális esetben 1,5–2 méter nagyságú, tojás alakú burokként érzékelhető. Ez a burok vagy energiamező az aura, amely szervesen kapcsolódik a fizikai testhez, és azon túl, hogy energiatartalékként funkcionál, pajzsként védi a benne elhelyezkedő embert a külvilágból érkező energiainformációk millióitól. Ez azért fontos, mert a fizikai test védtelen a magasabb rezgésű érzelmi és mentális rezgésekkel szemben, átengedi azokat, és végrehajtja a magasabb energiainformációk „utasításait”, ami akár pusztító hatású is lehet.

Az aura rombolói


Réteges védelem

Az energiamezőt kutatók szerint az aura több rétegből áll. Ezek azonban nem hagymahéjszerűen követik egymást, hanem minden felsőbb réteg átfedi, áthatja az összes alatta levőt is. A testtől távolodva az egyes aurarétegek egyre finomabb energiából állnak, és egyre magasabb a rezgésük.

• Étertest: Ez a fizikai test határán 2,5 cm-rel túlnyúló réteg átmenetet képez az anyag és az energia között. Apró energiavonalakból áll, színe a kobaltkéktől a homályosszürkéig változik, és szerkezete olyan, mint a fizikai testé: látható benne minden szerv, műtéti heg vagy sérülés. Ehhez a szinthez kapcsolódnak a fizikai érzetek, a test fizikai-kémiai tevékenysége, autonóm működése, az életerő, az élni akarás és a fizikai aktivitás.

• Érzelmi test: Ebben a 7,5 cm vastag rétegben a szivárvány minden színe előfordul. Érzelmi életünk szolgálatában áll, ide vetülnek ki érzéseink, ez ad jelzést lelki életünkről, jellemünkről, vágyainkról. A tiszta érzelmek ragyogóvá, míg a rosszindulatú érzések foltossá, piszkossá és vékonnyá teszik ezt az auraréteget.

• Mentális test: A mentális folyamatokkal, lineáris gondolkodással kapcsolatos információkat, rezgéseket tartalmazza. A fizikai test határán 12,5 cm-rel túlterjedő, sárgán sugárzó réteg, amelyben pillanatnyi gondolataink tisztasága is tükröződik. A pozitív gondolatokat ragyogó felvillanások kísérik, míg a negatív gondolatok sötét vagy szürke színként jelennek meg. Mentális testünk egy energiaátalakító rendszer, amely a környezetből felvett energiát átalakítja, és egy magasabb szellemi állapotban bocsátja ki a világegyetembe. Így transzformáljuk az energiát tudattá, amellyel nemcsak magunkat formáljuk, de másokra is hatunk.

• Asztráltest: Ebben az aurarétegben is az érzelmeink nyilvánulnak meg, de egy sokkal magasabb szinten – nem a gyorsan múló vágyaink, hanem a tartós, mély érzéseink, az egész emberiséget átfogó szeretetünk mutatkozik meg benne. Testünk határán 25 cm-rel terjed túl, és uralkodó színe a rózsaszín. Az ember egyszerre három világban él: a fizikai, a mentális és az asztrális vagy szellemi világban. Ez a réteg teremt összeköttetést a fizikai és az asztrális síkok között.

• A spirituális akarat síkja: Ez a mennyei akarat, a szabad akarat szintje. Érzelmeinkért, gondolatainkért, tetteinkért és mulasztásainkért való felelősségvállaláshoz és saját akaratunk Isten akaratának való alárendeléséhez kötődik. Ez a kobaltkék auraréteg 45 cm vastag, formálja az alsóbb rétegeket, óvja az egész szerkezetet.

• Spirituális érzelmi sík: A fizikai testen 65 cm-rel túlterjedő, fényesen izzó réteg. A belső megértéssel, a lényeglátással, világnézetünk megteremtésével, istenszeretetünkkel, a felsőbbrendű, minden életet átölelő és minden élőt védelmező természetes szeretettel van összefüggésben.

• Spirituális értelmi sík: A mennyei értelem, a léttudat, az éntudat legmagasabb szintje. Isten iránti érzéseinket, hitünket tükrözi. Ez a fizikai testen 85 cm-rel túlnyúló auraréteg az ateistáknál szürke vagy fekete, az igaz istenhívőknél aranyszínű. Leolvasható belőle hitünk tisztasága – az erős hitűeknél ez a réteg sűrű és világos, ami azt is jelenti, hogy nincs olyan negatív szellemi erő, amely ártani tudna nekik. 1 cm-es vékony burkán kívül foglal helyet a láthatatlan egyetemes energiamező.

 

Amikor meggyengül a pajzs

Energiamezőnk nem tesz különbséget a kívülről és a belülről jövő ellentétes rezgések között, tehát saját negatív gondolatunk ugyanúgy rombolja az auránkat, mintha valaki más szitkozódásait, fülünket – és auránkat – sértő megjegyzéseit hallgatnánk. Az aura ezekre a hatásokra válaszolva védekezésképpen először energiatöbbletet hoz létre, és ilyenkor sűrűbbé, tömörebbé válik. Rezgéseinek lekötött része azonban már nem tud védelmet nyújtani, és átengedi a káros rezgéseket. Ilyenkor az aurán lyukszerű elváltozás keletkezik, és energiahiány alakul ki, amely fáradtságot okoz, és idővel a károsodott védőpajzs alatti szervek működésének zavarához, betegség kialakulásához vezet.

Auránk tehát minden rezgést tartalmaz, amely bennünk van – érzéseinket, tudásunkat, jellemvonásainkat, fejlettségünket. Minden külvilágból érkező energiainformációt, amely egyezik belső normarendszerünkkel, elfogadunk, így annak rezgése akadálytalanul átjut az auránkon.
Ha viszont normáinkkal nem egyező rezgés próbálna átjutni, akkor az aura rezgése megakadályozza, azaz leköti azt.

Nagyon fontos, hogy auránk folyamatosan fel legyen töltve energiával. Az egészséges szervezet képes a szükséges energia pótlására, ám ha szervezetünk meggyengül, akadályozott az aura töltődése, ami ellen gyakran úgy védekezik a szervezet, hogy öntudatlanul rákapcsolódik a környezetében levő, energiában gazdag emberekre, és vámpír módjára energiát szív el tőlük. Ez a nem szándékos cselekvés tehát afféle önvédelem. Ha azonban auránk töltődése végképp hiányt szenved, akkor testünk működésképtelenné válik, és elsorvad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top