Ezo

Hogyan legyél sikeresebb? – segít a feng shui

A munkahely lassan második otthonunkká válik, az íróasztalunk pedig, ahol a legtöbb időt töltjük el, fontos szerepet játszhat a sikerek elérésében. Rendezd át velünk az íróasztalodat a feng shui szabályai szerint, és jobb lesz a karriered!

A feng shui szakértői szerint az a jó, ha az íróasztal nincs szemben az ajtóval és nincs háttal sem az ajtónak, sem az ablaknak. Az ajtóval szemben túl direktben kapod a beáramló energiát, ha pedig a hátad mögé kerül az ajtó vagy az ablak, az bizonytalanná tehet a munkádban. Ha nem tudod elforgatni az asztalodat, paravánokkal csendesítheted az ajtón beáramló energiát és a hátulról jövő bizonytalanságot.

Hogyan rendezd el az íróasztalodat?

Az íróasztalon ugyanúgy a báguá térkép szerint kell elrendeznünk a tárgyakat, mint ahogyan a lakásban. Lássuk, a székünkről nézve melyik sarokban minek van a helye:

A bal hátsó sarok a gazdagság és a siker területe: Érdemes itt tartani a pénztárcánkat, ha az irodában vagyunk, de az aprópénzgyűjtő edényünket is ide tehetjük ugyanúgy, ahogy egy háromlábú békát pénzzel a szájában (ez csak akkor hat, ha ajándékba kaptuk). Erre a területre érdemes kék, bíbor és vörös irodai kiegészítőket, mappákat, tollakat elhelyeznünk.

Hogyan legyél sikeresebb? – segít a feng shui

A középső hátsó terület a hír és a hírnév lakhelye: Itt legyen a névjegykártyatartónk és az asztali névtáblánk is, ha van ilyen. Minden a főnöktől írásban kapott dicséretet, jutalmat érdemes itt tárolni csakúgy, mint a sikereink dokumentációit. Ha van kimutatásunk az elvégzett teljesítményeinkről, azt is tegyük ide, hogy hírük mehessen. Ide vöröses árnyalatú irodai kiegészítőket helyezzünk el!

A jobb hátsó sarok a szerelem és a házasság területe: Itt a helye kedvesünk fotójának és két életerős növénynek – ha ezek nőnek, a kapcsolatunk is fejlődik. Ebben a sarokban semmiből ne legyen egy (kivéve a párunk képe, de az a legjobb, ha közös fotót teszünk ki). Akinek nincs párkapcsolata, az a páros boldogság feng shui szimbólumával erősítheti ezt a területet. Az irodai eszközök itt vörös, rózsaszín és fehér színűek legyenek!

A bal középső rész az egészség és a család helye: Ide családi fotók kerülhetnek, az irodában szedett vitaminok, egy kis szőlőcukor és a teáink. A bögrénket is tarthatjuk itt, valamint minden olyan tárgyat, amit a családunktól kaptunk. Erre a részre is kerülhet egy egészséges növény. Zöld és kék tárgyakkal erősíthetjük ezt a területet!

Hogyan legyél sikeresebb? – segít a feng shui

Az asztal közepe a középpont és a harmónia területe: A legjobb, ha ezen a részen esténként rendet rakunk, és napközben is csak az van itt, amivel éppen dolgozunk. Ha több munkahelyi harmóniára, a részegységek egyensúlyba hozására vágyunk, elhelyezhetünk ide egy cseppentett kristályt.

A jobb középső rész az alkotói készség és a gyerekek helye: Ide a kreativitásunkat fokozó szimbólumok kerüljenek. Ha nehéz projektet kapunk, amit csak kreatívan lehet megoldani, tegyük ide a feladat dokumentációit. Jó itt tartani egy kristályt és az ötleteink jegyzékét is. A gyerekek fotója és rajzai is kerülhetnek ide, aki pedig gyerekre vágyik, az kis puttókkal erősítheti ezt a területet. Fehér, fémes és pasztell irodai kiegészítőinket itt tartsuk!

A bal első sarok az önművelés és a tudás területe: Az általunk használt szakkönyveket, folyóiratokat, újságokat tartsuk itt. Ide kerülhetnek a továbbképzések listái csakúgy, mint a hobbiból választott tanfolyamok és iskolák prospektusai. Ha úgy érezzük, egy-egy feladat túl nagy falat nekünk vagy a főnökünk irreálisan nagy követelményeket támaszt elénk, helyezzünk ide egy bagolyszobrot. Fekete, kék és zöld színekkel erősíthetjük a területet.

Hogyan legyél sikeresebb? – segít a feng shui

Az asztal elejének közepe az emberi kapcsolatok és a karrier területe: A főnökünkkel való jó viszony érdekében legyen itt valami apróság, ami rá emlékeztet bennünket (és amihez pozitív emlékek fűződnek). Mivel ez a rész is a munkafelületünkhöz tartozik, ide általában nehéz bármit is elhelyezni, ezért főleg esténként rakjunk ide tárgyakat. Ha egy fekete vagy nagyon sötét árnyalatú íróalátétet teszünk magunk elé, az is segíti a karrierünket. Tarthatjuk itt is a kávéscsészénket, de csakis akkor, ha van rajta olyan szimbólum, amiről mi a karrierünk pozitív alakulására asszociálunk! (Például a „világ legjobb könyvelője” feliratú bögrét egy könyvelőirodában nyugodtan hagyhatunk az asztal elején munka közben is.)

A jobb első sarok a segítőkész emberek és az utazás területe: Világtérkép, GPS és útikönyvek legyenek itt, ha utaznánk. A kollégáktól kapott ajándékok, a munkahelyi kollektíva fotóinak és a cég telefonmellék-listájának is itt a helye. Mindenki segítőkész lesz a munkában, akit ebben a sarokban „helyezünk el”! Az ide kerülő irodaszerek szürkék, feketék vagy fehérek lehetnek!

 Hova kerüljön a számítógép és a monitor?
– Aki sikerekre, gyors eredményekre, munkahelyi hatékonyságra, fizetésemelésre és főnöki dicséretekre vágyik, az a bal hátsó sarokba, a gazdagság és a siker területére helyezze a számítógépét!
– Ha új állást keresünk éppen, vagy csak szeretnénk, ha széles körben elterjedne, hogy milyen munkát végzünk, akkor az íróasztal hátsó középső részéhez, a hír és hírnév területére toljuk a monitort!
– Ha több kreativitásra, újító ötletekre vágyunk, és a munkakörünk is olyan, hogy különleges megoldásokra van szükség, akkor a jobb középső részre, az alkotókészség és a gyerek területére helyezzük a gépet.
– Ha sokat kell tanulnunk, tanítanunk, esetleg egy nehéz továbbképzés előtt állunk, akkor a bal első sarokban, az önművelés és tudás területén van a számítógép helye!
– A billentyűzetet mindig tartsuk az első középső részen, az emberi kapcsolatok és a karrier területén!
– Néhány báguá területre nem célszerű számítógépet helyezni az íróasztalon, ezek az egészség és a család, a szerelem és a házasság, a segítőkész emberek és az utazás, valamint a központ és a harmónia területe!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top