A karmikus gyógyulás hete

RKB | 2014. Február 18.
A hét egyik legfontosabb égi eseménye a karmára és a boldogságra irányítja a figyelmet. Ezen a héten olyan időszak kezdődik, amely segít meggyógyítani a szívünket és a párkapcsolatainkat. R. Kövér Balázs a Nők Lapja Café asztrológusa elemzi a holdcsomópontok jegyváltását.

Ezen a héten kedden egy olyan másfél éves időszak kezdődik, amely segít megújítani a kapcsolatainkat, és amely segít a szingliknek társra lelni. Itt az ideje, hogy találkozz a lélektársaddal, ha még nem találkoztál vele. (Természetesen ez a “másfél éves időszak” nem jelenti azt, hogy a Lélektársaddal való kapcsolatod csak másfél évig tartana! Sem pedig azt, hogy ezen a héten futtok majd össze véletlenül, hiszen lesz erre jó néhány hónapotok.) Ezen a héten rengeteg mély érzelem vár ránk, és itt az ideje annak is, hogy ránézzünk a lelki sebeinkre, különösen akkor, ha úgy érezzük, azok még mindig megakadályozzák, hogy boldogok legyünk.

Karmikus tükröt tart elénk a holdcsomópont

Hallottál már a felszálló holdcsomópontról? És a párjáról, a leszálló holdcsomópontról? Az ég két láthatatlan pontjáról van szó, olyan számított pontokról, amelyeket nem láthatsz meg egy távcsővel, az asztrológia mégis igen nagy jelentőséget tulajdonít nekik, hiszen az emberi létezés egy olyan fontos aspektusát mutatják, amely szintén nem látszik szabad szemmel: a karmát. A felszálló holdcsomópont az, amely mindarra utal, ami még előttünk áll, a leszálló holdcsomópont pedig mindarra, ami már a hátunk mögött van. Ez a két jelölő mindig pontosan egymással szemben helyezkedik el, egyfajta fejlődési tengelyt kijelölve a horoszkópban. Kedden a felszálló holdcsomópont megérkezik a Mérleg jegyébe, a leszálló holdcsomópont pedig a Kosba, ezáltal kijelölnek egy Kos-Mérleg fejlődési utat a számunkra.

A holdcsomópontok karmikus tükröt tartanak elénk. Egy-egy horoszkópban mindig azt mutatják, hogy milyen karmával, milyen feladatokkal született a horoszkóp tulajdonosa a fizikai világba. Amikor a holdcsomópontok és a karma szóba kerül, sokan megrettennek, hiszen a karma szó hallatán mindenféle büntetésre, szenvedésre gondolnak. Itt az ideje tehát, hogy rehabilitáljuk a karmát, és megtanuljuk a valódi, spirituális jelentését.

Karmád a boldogság

Tudom, sokan szeretnék elhitetni veled, hogy a karmád a szenvedés, az, hogy megbűnhődj mindazért amit előző életeidben tettél. Ez azonban nem igaz. A spiritualitás valóság szintjén csak a szeretet van. Gondolj bele: ha a szeretet az az erő, amely a világot létrehozta, fenntartja, és működteti, hogyan lehetne a karma a büntetés vagy a szenvedés törvénye? A karma valójában a helyreigazítás, a megbocsátás, a boldogság felé haladás törvénye. Ahogy azt az A Course in Miracles, A Csodák Tanítása is megfogalmazza: “Boldogságod és feladatod egy és ugyanaz.” Az életfeladatod, a karmád, az amiért megszülettél, az, hogy megtaláld a boldogságodat, azon a módon, ahogyan az számodra a legeslegjobb.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy itt, a fizikai valóságban minden szép és jó, hiszen azt a fizikai világot, amit szabad szemmel látsz az egó félelem alapú energiái is áthatják. A Csodák Tanítása szerint minden, ami félelemből vagy fájdalomból fakad, csak itt, a fizikai világban létezik, de a spirituális valóságban nem. Épp ezért a valódi karma is csak szeretetből fakadhat, és mindössze egyetlen célja van: a jóvátétel, azaz a megbocsátás, a félelem és a fájdalom szeretetre cserélése. Ha szenvedsz, ha rosszul érzed magad egy helyzetben, az nem büntetés, hanem egy jelzés: ezen a helyzeten változtatnod kell. Valamilyen módon szeretettel meg kell gyógyítanod magadat ebben a helyzetben, hogy boldogan továbbléphess, vagy boldogan maradhass.

Kosból a Mérlegbe: magányból a párkapcsolati boldogságba

A Kosba megérkező leszálló holdcsomópont mutatja, hogy honnan indulunk: a magányból, az önzésből, az elkülönülésből, az egyedüllétből – ha az A Csodák Tanítása terminológiáját használjuk, az egó alapú gondolatok világából. (Kedves Kosok, ne értsetek félre, ezek a sorok nem rólatok szólnak, hanem a Kosban lévő holdcsomópontról!) Innen indulunk el, és érkezünk meg a következő másfél év alatt a Mérleg holdcsomópont világába: a társas kapcsolatokban feloldódott boldogságba, egy olyan állapotban, amikor a kapcsolatokban kiteljesedhetünk, amikor lélektársunkkal élhetjük meg a saját legmagasabb szintű jól-létünket.

Lássuk, mit jelent ez a gyakorlatban?
– Ha nincs még párod, de szeretnéd megtalálni az ideális társadat, igazán izgalmas időszakra számíthatsz: A következő másfél év alatt találkozol a lélektársaddal, felismeritek egymást, és megszületik köztetek egy boldog párkapcsolat.
– Ha van már párod, és mellette a harmóniát éled meg, a következő időszakban kiteljesedik a kapcsolatotok, mindketten bele meritek engedni magatokat ebbe a szerelembe, és mindketten élvezitek a feloldódást. Kettőtök kapcsolatából egy új, jobb, boldogabb minőség jön létre mindkettőtök számára.
– Ha egy nem működő párkapcsolatban élsz, akkor számodra nagy változásokat tartogat a következő másfél év. Ez az időszak a te életedben is a társas boldogság megtalálásáról szól. Az azonban csak kettőtök döntésén múlik majd, hogy ezt a boldogságot együtt vagy külön-külön, más társakkal tapasztaljátok-e meg. Az, hogy a kapcsolatotok meggyógyítható-e, egyéni szándékaitok döntik el.

A hét gondolata: “Senki szenvedése nincs az ínyemre, és aki azt mondja, hogy igen, az nem ismer Engem. A szenvedés az emberi tapasztalás szükségtelen oldala. És nem csupán szükségtelen, hanem ostoba is. Kellemetlen, továbbá szerfelett káros az egészségre.” – Részlet Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel című könyvéből

 

Újítanak a Szüzek, számolgatnak a Mérlegek – heti asztrológiai tendenciák

Ha minimális a munkakedved mit teszel? A Kosoknak erre a kérdésre kell gyorsan választ találniuk, hiszen ezen a héten annyi minden leköti a gondolataikat, hogy alig tudnak a munkájukra koncentrálni.  A Bikák végre kezdenek elemükben lenni, ők most elkezdenek feloldódni egy olyan helyzetben vagy egy olyan társaságban, amely eddig mindig feszélyezte őket. Az Ikrek csodás terveket szőnek, és ezen a héten  végre segítséget is kapnak ahhoz, hogy a színesen megalkotott terveiket megvalósíthassák. A Rákok arról álmodoznak, hogy valaki végre megmutatja nekik a boldogság titkát. És ez az álom is valóra válik: valaki a számukra legérthetőbben mondja ki, hogy mit kellene tenniük. Az Oroszlánok mindig találnak nagyobb kihívást. Meg még nagyobbat, és még nagyobbat. Ezen a héten ők hajlamosak túlvállalni magukat és felesleges harcokba belebonyolódni anélkül, hogy az ellenfélnek esélye lenne nyerni. A Szüzek az új megtapasztalások és az új lehetőségek világában töltik a hetet. Szinte új emberré válnak, minden pillanatban. Vasárnapra pedig sokkal bölcsebbekké válnak, mint hétfőn voltak.

A Mérlegeknek nagyon fontosak a tények, a számok és a precizitás a héten. Ennek meg is lesz az eredménye: ők mindent pontosan kézben tartanak és csak a “véletlenek” szólhatnak közbe. A Skorpiók semmi másra sem vágynak, mint arra, hogy végre legyen egy kis szerencséjük. Őket most különös véletlenek és meglepő egybeesések támogatják. A Nyilasok kicsit teljesítmény-kényszeresek lesznek a héten, de nemcsak a munkahelyükön, hanem a segítség nyújtásban is. A legszívesebben mindenkit megmentenének mindentől. A Bakok a szerelemre koncentrálnak, és arra, hogy megleljék a számukra legjobb kommunikációs formát egy kapcsolatban. A Vízöntők az idő múlásán merengenek. A túlzott nosztalgia helyett ideje lenne megtervezniük az idei év bakancslistáját. A Halak az álmodozásban leli örömét, ez nem újdonság. Ezen a héten a jegy szülötteinek fel kell ismerniük, hogy a régi álmaikat új eszközökkel lehet a legkönnyebben megvalósítani.

A hét könyve

Barbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól
A kívánságok teljesülésének kézikönyveként számon tartott kötet megtanít arra, hogyan rendeljük meg magunknak álmaink társát, munkahelyét vagy lakását, és mindent, amit csak akarunk. Barbel Mohr megtanítja olvasóját, hogy hogyan hallgasson belső hangjára, hogyan váljék elkötelezettebbé saját magával szemben, és hogyan alakítsa életét. Számos rövid anekdota és történet szövi át e sok humorral megírt könyvecskét, amely mindennapjainkat segítő jó tanácsokkal zárul.

 

Exit mobile version