140 milliót találtak egy tatabányai nyugdíjas széfjében

nlc | 2012. Augusztus 10.
Nem kevés adót csalt egy nyugdíjas Tatabányán; az adóhatóság mintegy száznegyvenmillió forintot talált a széfjében.

Az adóhatóság ellenőriz: bevétel-kiadás. Ez nem stimmelt annál a tatabányai nyugdíjasnál, akire felfigyelt a NAV Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatósága. „Az ellenőrzött időszakban 214 millió forintot költött el az életvitelszerű kiadásokon felül” – olvasható közleményükben.

A nyugdíjasokról nem a pénzszórás jut az eszünkbe. Az adóhatóságnak sem, éppen ezért szúrt szemet, hogy a férfi több mint kétszázmilliót költött el: ingatlan- és autóvásárlásra negyvenkét-, életbiztosításra tizenöt-, ingatlanfelújításra hétmilliót fizetett ki, továbbá több mint százötvenmilliós tagi kölcsönt nyújtott az egyik gazdasági szervezetnek.

Az adócsaló nyugdíjas egyébként két gazdasági társaságnak volt ügyvezetője és több más cégnek is a tagja. Mint mondta: takarékos ember, sokat tett félre – ezt viszont nem tudta bizonyítani. Az adóhatóság végül is százmilliós adóhiányt állapított meg, amire 70 milliós büntetést és késedelmi pótlékot vetett ki. A férfi nem fizetett, ekkor nyittatta fel banki széfjét a NAV, amelyből négyszázezer eurót és húszmillió forintot foglaltak le. (Ám ebből ne azt a következtetést vonjuk le, hogy nem érdemes takarékoskodni. Ellenkezőleg: kevéssel is érdemes!)

„Abszurd, hogy előre fizessünk baleseti adót!”
Kinek kéne mobiltelefonálási adót fizetni?

Exit mobile version