Öt hónap után jött rá, hogy lottómilliomos lett

nlc | 2012. November 05.
Hónapokig kerestette a lottótársaság azt, aki megnyerte az 5 milliárdos főnyereményt. A háromgyerekes asszony az utolsó pillanatban jelentkezett.

5 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert a lottón egy 69 éves nő az Egyesült Államokban, csakhogy nem tudott róla: a szelvény a kocsija kesztyűtartójában hányódott, miközben a háromgyerekes asszony, Julie Cervera alig tudta kifizetni villanyszámláját, etetni a családját, sőt a kábeltévét már ki is kapcsolták nála.

Eközben a lottótársaság már a médiában kerestette a nyertest, még a felvételt is közzétették, amin az illető szelvényt vásárol. A képen a nő lánya látható: szerencsére valaki felismerte, és eljuttatta a még májusban készült fotót a nyertesnek. „Először azt hittem, hogy bankot rabolt, mivel nem láttam a szavakat a felvétel tetején” – mondta boldogan Cervera, aki állítólag három szemüveget is felvett, hogy végre elolvashassa azt, hogy nyert. Méghozzá 23 millió dollárt!

Mint kiderült, lánya annak idején az ő kérésére vette a szelvényt, ám a nő nem volt túl gondos: „Legalább kétszáz lottószelvény hever szanaszét a házamban, soha nem ellenőriztem, nyertem-e.”

A három felnőtt gyermek anyja, akinek hat unokája is van, még éppen időben jelentkezett a hét végén a nyereményért, november 26-án ugyanis lejárt volna a pénz felvételének határideje.
Cervera, aki 20 éven át rokkantsegélyből élt, gyermekeit és nagybátyját fogja támogatni az összegből. „Magamnak csak egy pár új tornacipőt szeretnék” – hangoztatta.

Esete nem egyedülálló: az AP amerikai hírügynökség szerint az elmúlt évben 20,5 millió dollárnyi nyereményért nem jelentkeztek a lottónyertesek az Egyesült Államokban…

Exit mobile version