Szabadidő

Az egész falu nyert a lottón

Csupán egyetlen lakos nem vásárolt lottószelvényt a faluban. Bánhatja.

Az egész falu nyert a lottónA nagyjából 70 házból álló spanyol falu, Sodeto lakosai javarészt mezőgazdasági termelők, építőmunkások, illetve munkanélküliek. A falusiak évek óta rendszeresen lottóztak, a közösség egyik tagja házról házra járva árulta szelvényeket, és bár nem kevesen akadtak, akiknek anyagilag megterhelő volt kifizetni az átszámítva nagyjából 5500 forintba kerülő lottószelvényt, általában kigazdálkodták az összeget, bízva abban, hogy egyszer megtérül a befektetés.

Nos, nemhiába reménykedtek, ugyanis a közelmúltban a sorszámalapú, évente egyszer megrendezett jackpotsorsoláson az 58268-as sorszámmal kezdődő szelvények tulajdonosainak kedvezett a szerencse: a falu lakosai pedig épp ezekből a szelvényekből vásároltak. Az év során felhalmozódott jackpot összegét felosztották az összes nyertes között, így mindegyiküknek egyenként nagyjából 115 millió forintnak megfelelő összeg ütötte a markát.

A faluban csupán egyetlen olyan személy van, aki igencsak foghatja a fejét: egy görög férfi, Costis Mitsotakis, akit a lottóárus nem talált otthon, így nem vásárolt a nyertes sorszámmal ellátott lottószelvényekből. Ő sem járt azonban rosszul, hiszen a tulajdonában lévő földet már régóta hiába árulta, most azonban az egyik újgazdag szomszédja megvásárolta tőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top