Életmód

Kikukázott lottóval vitte el a főnyereményt

Az asszonytól a bíróság most visszaköveteli a nyereményt, aminek egy részét már elköltötte.

Sharon Jones tavaly egy lakóhelyéhez közeli benzinkúthoz tartozó kisbolt szemeteséből emelt ki néhány nyeretlen lottószelvényt. Rendszeresen gyűjtögette a mások által kidobált szelvényeket, azok sorszámával ugyanis egy internetes oldalon kisebb nyereményekre lehetett szert tenni, és a nő elsősorban ezekre pályázott.

Ez a fotó lett a vesztük

Ez a fotó lett a vesztük

Forrás: biglotterywinners.com 

Amikor azonban az egyik szelvény sorszámát akarta regisztrálni az online játékban, kiderült, hogy ez nem lehetséges, mivel egy nyertes szelvényről van szó: 1 millió dollárt – azaz nagyjából 220 millió forintot – ér.

Sharon és férje, akik mindketten munkanélküliek, hatalmas örömmel vették fel az adók befizetése után is 650 000 dollárra rúgó nyereményösszeget.

A csekk átvételéről megjelent hírekben azonban a bolt vezetője felismerte a nála „kukázó” asszonyt, és pert indított ellene, mondván, hogy a szelvényt jogtalanul tulajdonította el a szemetesből. Állítását a biztonsági kamera felvételeivel támasztotta alá. A per hírére aztán jelentkezett az az asszony, Sharon Duncan is, aki a lottót megvásárolta, majd a kukába dobta: állítása szerint azért tett így, mert a leolvasó gép tévesen nyeretlennek titulálta a szelvényt.

A bíróság a hét elején hozott ítéletet az ügyben: kimondták, hogy Jonesnak vissza kell fizetnie a nyereményt, mely valóban a szelvény eredeti tulajdonosát illeti. A házaspár jelenleg hatalmas bajban van, mivel 190 000 dollárt már elköltöttek a nyereményből, és ezt egész biztosan nem tudják majd előteremteni. Ügyvédjük valószínűleg fellebbez a bíróság döntése ellen. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top