Nők Lapja Életmódváltás: eredményhirdetés

Papp Noémi | 2013. December 12.
Tavasszal indítottuk el életmódváltó programunkat. A felhívásra több százan jelentkeztek. Végül húszan kerültek be abba a csoportba, amelyet dietetikus és edző segített a tanácsaival. Velük személyesen is találkoztunk, és bemutatkozhattak a havi beszámolókban.

A többieknek is adott volt azonban a lehetőség, hogy küzdjenek a kilók, a munkahelyi stressz ellen. Sokan megpróbálták segítség nélkül, mert valóban akarták, hogy változzon az életük. Ők is havonta küldték a beszámolót, a fotókat és az étkezési naplót. Közülük a legállhatatosabb, legtöbb változáson átesett életmódváltót szintén bemutatjuk most. Íme, a győztesek! Együtt 63 kg-ot fogytak

 1. Helyezett, -13 kg Berecz Boglárka, 32 éves, pénztáros: „Megszerettem a tükröket”

Boglárka folyamatosan küzdött a felkúszó kilókkal. Többször sikeresen változtatott már az életmódján, tavasszal azonban úgy érezte, segítségre is szüksége volna. Hol egy baleset, hol a terhesség utáni alakváltozás tette számára szükségessé az odafigyelést. Nem csupán csinosabb akart lenni, az egészségét is szem előtt tartotta.

„Amikor elolvastam az e-mailt, hogy bekerültem a kiválasztott húsz szerencsés közé, este 11 óra volt. Már mindenki aludt, nem tudtam örömömben kiabálni… A fél év során természetesen voltak holtpontok, például amikor stagnált a fogyás. Amikor pedig végre elértem egy már szemmel is látható eredményt, azt vettem észre, hogy a testképtudatom még mindig a régi. A boltban a nagyobb méretű ruhákat kértem ki, és értetlenkedtem, ha az eladó végignézve rajtam, kisebbet hozott. Az életmódváltás hozta az úszást is az életembe. Egerszalókon dolgozom, a fürdőben, reggel, a műszakom előtt tudtam sportolni. A párom is hálás, hogy a mozgás, az étrend változása a nyugalmat is elhozta, szinte eltűnt a kapcsolatunkból a gyakori hangulatváltozás. Mármint az enyém… Azt, hogy én győztem, először neki akartam elmondani, de nem értem utol telefonon. Amikor végre visszahívott, akkor már csak azt tudtam megkérdezni, szeret-e… és csak utána közöltem a jó hírt! Most győzködöm, hogy ha már Törökországba utazhatunk, akkor egy füst alatt legyen ez a nászutunk is… Csodaszép lenne!

A legnagyobb bókot egyébként a kislányomtól kaptam. Az oviban rendszeresen tartanak nekik drámajáték foglalkozásokat, ahol jelmezbe is bújhatnak. Amikor legutóbb érte mentem, rám nézett, és azt mondta: anya, most már nincs pocakod, akár pillangó is lehetnél!”

 2. Helyezett, -13 kg Dorka Évi, 29 éves, Budapest, gyártási és logisztikai menedzser „A párommal együtt fogytunk!”

Évi nagy fába vágta a fejszéjét, neki sem volt könnyű dolga. Számára a motivációt a szerelme lelkesedése adta, szinte együtt vettek részt a programban Zsoltival. Az biztos, hogy a harciasabb sportokat testedzés gyanánt a vőlegénye tanácsolta neki… Jövő májusban szeretnének összeházasodni, Évi megálmodta, ha nyer, ez lesz a nászút. Amikor a fotózás napján találkoztunk, Évi egy kisebb csomagot cipelt magával. „Egy-két éve a Nők Lapja egyik játékán nyertem egy könyvcsomagot! – mesélte.

– Három útikönyv volt benne: egy Törökország, egy Egyiptom és egy Tunézia… s láss csodát! Ide nyertünk utakat… Egyiptomot megtartom, hiszen oda utazunk majd mi, de a többieknek elhoztam a másik kettőt… hangolódjanak, készülődjenek! Kamaszkoromtól kezdve a legkülönfélébb fogyókúrás módszerekkel próbálkoztam. Zsolti megismerése után ugyanis elkezdődtek az esti nassolások, felköltöztem Budapestre – így a rendszeres mozgás is elmaradt. A párom volt a segítőm és a tanácsadóm is. Amikor nem mozdult lefelé a mérleg nyelve, ő támogatott, vigasztalt, és segített. Ha kellett, jött velem edzeni, vagy elkészítette a vacsorát, ha fáradtan értem haza. Mostanra már a szüleink is tudják, hogy nem kérünk hókiflit, ha meglátogatjuk őket. Helyette pudingot készítenek nyírfacukorral édesítve.

Az eredményes diétám meglátszik a ruháimon, a fényképeimen és a férfiak pillantásán. Nem állok itt meg, még 10-15 kg-ot szeretnék fogyni, és ezt meg is tartani. Zsolti (aki eddig sem volt duci) 7 kg-ot fogyott. Ő fizikai munkát végez, és pár hónapja még nem hitte, hogy jól tud lakni zöldséggel, vagy ki tudja iktatni a tésztát, a rizst és a krumplit az étrendjéből. Ma már azt nem érti, hogyan ehettünk annyi egészségtelen dolgot éveken át. Bevallom, nekem is hihetetlen…”

3. Helyezett, -10 kg Tarnai Imréné, Éva, 62 éves, Cinkota, környezetvédelmi munkatárs: Igyekeztem magamból kihozni a maximumot!

Évát Dóra lánya nevezte be a versenybe, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy jobban figyeljen az egészségére a kétunokás nagymama.

 

„A lányom sokszor óva intett, ha meghízom, akkor azzal nő a koleszterinszintem, a szívemnek sem tesz jót – és egyébként is, képviseljem a versenyben a korosztályomat. Tudta jól, ahogy a környezetem is, ha én valamibe belevágok, azt nem adom fel, kitartó fajta vagyok. Mindig azt vallottam, a próba maga már 50 százalék esély: vagy sikerül, vagy nem. Emlékszem, a 13-as villamosan utaztam 30 éves koromban, amikor megláttam egy nyolcvanhoz közelítő hölgyet. gyönyörű volt! Rózsaszín bubigalléros hófehér kosztüm, gyöngyházgombos blúz, ondolált haj, finoman púderezett arc. Akkor úgy éreztem, ezt a fajta igényességet kell mutatni a világnak, és nem szégyen, ha közben elszállnak az évek. Negyven éve vagyok házas, fontos számomra a kapcsolatunk, a férjem a diétámban is támogatott. Egyedül a fokhagymát, hagymás dolgokat kerültem az étkezésemben, szeretek csókolni… A sportolást is próbáltam beiktatni. Szeretnék úszni, de édesapámat ápolom, ezért azt nehéz megoldani. Régebben évekig közösen jártunk a lányokkal tornázni, ez is hiányzik. Most maradt a szobabicikli, amit a férjem utánam hoz, ha másik helyiségbe mennék, és ma már egy hosszabb filmnyit vagy egy egész futballmeccset letekerek, akár naponta is! Amikor megkaptam a hivatalos értesítést arról, hogy én is nyertem, nem akartam elhinni! Kikapcsoltam, majd visszakapcsoltam a számítógépet, hátha elírták, és közben majd módosítják. Kétség is volt bennem egy kicsi, biztos, hogy megérdemlem? Erre a lányom, aki bár euforikus örömmel vette tudomásul az eredményt, örökölte a maximalizmusomat is, megjegyezte: bezzeg ha velem laktál volna fél évig, még jobban ment volna!”

Különdíjas, -27 kg Kisfalusi Nikolett 29 éves, Budapest, értékesítési szakember: A receptjeimet elárulom!

Niki sok eredménytelen fogyókúra után tisztában volt vele, nem az a cél, hogy minél többet fogyjon rövid idő alatt, hanem az, hogy teljes életmódváltással tudatosabb, egészségesebb életet éljen hosszú távon. Persze neki nehezebb dolga volt, nem segítette dietetikus, nem voltak kontrollok.

„Csak a párom, Balázs tudta, hogy beneveztem, már csak azért is, mert tudtam, hogy ő végig támogatni fog! Anyukámnak csak akkor szóltam, amikor a fotózásra jöttem, és nem is hitte el… Meglepetésnek szántam, karácsonyinak! Azt persze észrevette a környezetem, hogy felvettem a harcot a kilókkal, de azt, hogy ezt a magazin hatására teszem, senki sem tudta. Első lépésként a háztartásunk megreformálására került sor. Ma már számos receptem van, nem sajnáltam az időt kísérletezésre. Mivel mindenki kíváncsi a titkomra, az ünnepekre összegyűjtöm őket, és ez lesz az egyik ajándékom, névre szólóan, fotókkal illusztrálva. A legnehezebb az volt, amikor megállt a fogyásom. Miért? Nem értettem. Mindig elolvastam az aktuális beszámolót a Nők Lapjában, bújtam az internetet – és rájöttem az okokra! Egy időben keveset ittam, máskor pedig rossz sportot választottam. A súlyzós edzések, az igazán megterhelőek úgy megizmosítottak, hogy nőttek a méreteim… Kipróbáltam az insanityt, a TrX-et, a surffitnest, a body artot, a zumbát, a futást és még sorolhatnám. Mindent összevetve társaságkedvelő ember lévén rájöttem, hogy a magányos sporttevékenységek nem nekem valók. Az a nadrág, amibe a program kezdetekor belefértem, nos, ma már elég lenne az egyik szára… Fiúsan, sportosan öltözködtem korábban, most viszont előbújt belőlem a nő! Nem szeretném azonban itt abbahagyni. 2014-ben az alakformálás a célom: a hasam, a csípőm kapja a nagyobb figyelmet. Ráadásul vidéki családomat is szeretném magammal húzni, mert a túlsúly sok egészségügyi problémát okoz mindenkinek. Ezt a saját testemen tapasztaltam, mióta leadtam 27 kg-ot, elmúlt sok kellemetlen vagy fájó tünetem. Hévízre régóta készülünk a párommal, még sosem jártunk ott, pedig nagy hétvégézők vagyunk… Ha csak tehetjük, utazunk valamelyik magyar fürdőhelyre! A legfontosabb kérdés azonban, amit sokszor feltettem magamnak, és ami tovább ösztönöz: mit érnek a leadott kilók, ha utána ugyanazt az életmódot folytatjuk, mint előtte? Semmit.”

Exit mobile version