Mindenkinek ingyenesen jár 2 OKJ-s képzés vagy tanfolyam

nlc | 2015. Szeptember 18.
A legújabb szabályozás értelmében mostantól mindenki ingyenesen végezhet el két OKJ-s tanfolyamot, képzést. Ne hagyd ki a lehetőséget!

A legújabb szabályozás értelmében mindenki két szakmát, szakképesítést szerezhet ingyenesen, állami támogatással.

Nappali OKJ-s képzésre is jelentkezhetsz

A korábbi szabályozást, amely szerint, ha elmúltál 21 éves, akkor esti vagy levelező tagozatra jelentkezhettél, eltörölték, és a korhatárt felemelték 25 éves korra. 25 év felett felnőttoktatásban vehetsz részt, amely természetesen ugyanúgy ingyenes, függetlenül az oktatás munkarendjétől, vagyis az nappali, esti, levelező vagy távoktatásban működik.

Érettségivel és diplomával is jelentkezhetsz az ingyenes képzésekre

Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő bármelyik két képzést ingyenesen végezheted el, ha érettségivel vagy diplomával rendelkezel. A képzések időtartama maximum három év lehet. Ugyanakkor az OKJ-s tanfolyamok képzési időtartama nem számít bele az államilag finanszírozott felsőoktatási képzések idejébe, így azoknak akiket ösztöndíjas szakra vettek fel, továbbra is jár a 12 féléves támogatás.

Az OKJ-s képzések elvégzéséért, ha szakirányú főiskolára vagy egyetemre jelentkezel, az intézmények általában 24 többletpontot számítanak be a felvételi során.

További tanfolyam témájú cikk az NLCafén

Forrás: Pályázatfigyelő

Exit mobile version