Életmód

Egyre népszerűbbek a női önvédelmi tanfolyamok

Magyarországon egyre több nő válik erőszak áldozatává. Éppen ezért egyre inkább népszerűek a kifejezetten nőknek szóló önvédelmi tanfolyamok.

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége tavaly publikált reprezentatív kutatása alapján a 15 év feletti nők 28 százaléka, több mint 1 millió 264 ezer nő válik élete során fizikai vagy szexuális erőszak áldozatává. Ennek kapcsán egyre több helyen indítanak nőknek szóló önvédelmi tanfolyamokat.

Az oktatók a női tanfolyamok előtt rendőrségi szakemberekkel is konzultálnak, akik elmondják, hogy milyen jellegű támadások érik leggyakrabban a nőket, egy nyakból kitépett ékszer vagy táskalopás esetén mit célszerű tenni – írja a delmagyar.hu.

“Tavasszal és ősszel kifejezetten nőknek indítunk kettő-négy alkalmas intenzív önvédelmi tanfolyamot az őket ért utcai támadások kapcsán. Ezekbe a csoportokba egyre többen jönnek el, míg a vegyes csoportokban kicsit kisebb a nők aránya (…)  Ez a néhány alkalom arra már elegendő, hogy a nőket pszichésen felkészítsük egy esetleges támadásra, a védekezéshez szükséges jól működő kombinációkat sajátítsanak el, és megismerjék a támadók gyenge pontjait. A tanfolyamon beszélünk a jogaikról és a jogos önvédelem mértékéről is” – mondta el a lapnak Kovács Eszter kungfumester.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top