Iráni nő költözött be Jónás Vera otthonába

nlc | 2015. December 08.
Ez egy szép barátság kezdete – ezt mondta a lány, miután együtt töltött pár napot a magyar énekesnővel. Befejező részéhez érkezett a Menedék Egyesület kisfilmsorozata.

A Velkám Májgrentsz! videosorozat utolsó részéből kiderül, hogy távoli kultúrák képviselői pillanatok alatt megtalálják a közös hangot egymással. Jónás Verához egy Arghavan nevű iráni nő költözött be egy kis időre.

Vera elvitte Arghavant oda, ahol próbálni szokott a zenekarával. A lány pedig elmondja, hogy művészetet tanult Iránban, de az első stúdióélménye ez volt. Mesél arról is, hogy odahaza, ha elhagyják az otthonukat a nők, viselniük kell a hidzsábot és hosszú ujjú ruhát kell hordaniuk. De ezt egyáltalán nem élik meg rabságként. Arghavan sok nőtársával együtt elkezdett játszani ezzel. Azért, hogy a fejkendő viselését stílusosabbá tegye, elkezdett például színes hidzsábot hordani.

Aztán megmutatja azt is, milyen ruhát tervezett ő maga, végül pedig Vera barátnőivel tartanak egy csajos búcsúestet.

A Velkám Májgrentsz! videósorozatot a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület készítette itt élő külföldiek és magyar közéleti személyiségek segítségével. Az első részben Kulka János fogadott otthonába egy menekültet, Afganisztánból származó, de 6 éve Magyarországon élő férfit. Aztán Klein Dávid egy ugandai férfival, Vranik Roland pedig egy afganisztáni családdal töltött el pár napot. 

A kampány része egy albérletkereső program is. Az egyesület olyan, potenciális főbérlők jelentkezését is várja, akik örömmel adnák ki lakásukat vagy szobájukat itt élő külföldieknek.

 

Exit mobile version