Durva átverés! Nem létező albérleteket adott bérbe

nlc | 2016. November 20.
Egy fővárosi férfi az elmúlt fél évben legalább kilenc alkalommal csalt ki pénzt jóhiszemű emberektől, ezzel több mint másfél millió forint kárt okozva nekik. A rendőrség várja az esetleges további sértettek jelentkezését.

K. László Zsolt 2016. májusa és november 16. között kilenc alkalommal tévesztett meg albérletet kereső személyeket. A férfi interneten hirdetett meg budapesti albérleteket, majd a lakás megtekintése nélkül – magát Antal Norbert 33 éves budapesti lakosnak kiadva – bérleti szerződést kötött a sértettekkel. A szerződéskötéskor kaució címén több százezer forintot kért és vett át tőlük, ezzel összesen több mint másfél millió forinttal csapta be őket. A sértetteknek a pénzért cserébe hamis kulcsokat adott át, ezt követően pedig elérhetetlenné vált számukra – számolt be a police.hu.

A rendőrök a 34 éves budapesti férfit november 16-án fogták el, amikor egy XVII. kerületi kávézóba beszélt meg találkozót egy nővel, ennek során egy ismeretlen személy felismerte őt, és értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök tetten érték K. László Zsoltot, aki ellen csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást. A férfit azóta előzetes letartóztatásba helyezték.

Ez is érdekelhet Megnézem

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy akinek a sérelmére hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el, hívja a 06-1-253-2310, a 06-70-198-8530 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett bejelentést tehet az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es “Telefontanú” zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Exit mobile version