DVBBS: hónapok óta nincs eredmény az erőszak-ügyben

nlc | 2017. Február 20.
Több mint hét hónap telt el a Balaton Soundon történt nemi erőszak-ügy kipattanása óta. A DVBBS zenekar öltözőjében ájultan talált lányok ügyében a nyomozást folyamatban van, miközben a zenekar vígan koncertezik Amerikában.

Hét hónappal a Balaton Sound után sem tudni, pontosan mi történt azon a júliusi éjszakán. A Blikk megkereste a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, de kérdéseikre meglehetősen szűkszavú választ kaptak. A rendőrség folytatja a vizsgálatot, a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adhatnak információt.

A DVBBS magyar ügyvédje úgy nyilatkozott, őt csak akkor tájékoztatja a rendőség, ha napvilágra kerül a védenceit érintő fejlemény. A nyomozati határidőt többször módosították, az ügy közel nyolc hónapja húzódik. A nyomozásra két év áll a rendőrség rendelkezésére.

A DVBBS, a Balaton Soundon történtek után közleményben tudatta: “Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a fesztivál résztvevői közül többen olyan esemény részeseivé váltak, amely miatt kórházba kerültek. A hatósággal természetesen együttműködünk. A rendőrség megerősítette, nem volt semmilyen kapcsolat köztünk és a fenti incidens között, így elutazhattunk. A marihuánabirtoklási eljárásban természetesen elérhetnek bennünket, hogy tisztázzuk az állításokat. Jobbulást kívánunk a megbetegedett áldozatoknak.”

A zenészek állítása szerint semmi közük ahhoz, hogy ájultan találták a lányokat az öltözőjükben, ugyanakkor mégis furcsa, hogy közel egy hónapra eltűntek a közösségi oldalaikról. Azóta ismét rendszeresen posztolnak rajongóiknak. És az is szokatlan, hogy az utóbbi hónapokban csak Amerikában koncerteznek, Európába nem jöttek át, vagy nem hívták meg őket.

Exit mobile version