Két évig élt együtt halott anyjával, most vádat emeltek ellene

nlc | 2017. Augusztus 24.
Két évig élt együtt egy házban halott édesanyja holttestével egy 35 éves férfi, aki ellen ma emelt vádat az ügyészég.

Már a vádemelésnél tart annak a 35 éves férfinak az ügye, aki két évig élt együtt halott édesanyja holttestével. Az asszony halálának körülményeiben idegenkezűséget nem fedeztek fel, de a fiúnak ellátási kötelezettsége volt, aminek nem tett eleget.

A 35 éves férfi édesanyjával lakott egy háztartásban, miután édesapja elhunyt. A férfi anyját annyira megviselte párja halála, hogy egyre zárkózottabb lett, fokozatosan megszüntette a kapcsolatot a külvilággal, a szobájából sem járt ki. Az asszonyt háziorvosa utoljára 2010-ben kezelte, illetve pszichiátriai kezelés alatt is állt. A folyamatosan romló fizikai állapota alapján egyértelműen gondozásra szorult, mely a vele élő fia kötelessége lett volna.

Az asszony 2014-ben elhunyt, fia pedig a holttestet valami megmagyarázhatatlan okból a ház pincéjében rejtette el, amit egy 2016-os rendőrségi házkutatáson fedeztek fel a nyomozók.

A 35 éves vádlott ellen gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség.

Exit mobile version