nlc.hu
Aktuális

Felfüggesztették a Berki Krisztián halála után indult eljárást

Felfüggesztették a Berki Krisztián halála után indult eljárást a két férfi ellen

Berki Krisztián halála után a IX. Kerületi Ügyészség eljárást indított két férfival szemben, akik beismerték a kábítószer-birtoklás vétségét. Az eljárást egy évre felfüggesztették.

Felfüggesztette az eljárást a IX. Kerületi Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik ellen büntetőeljárás indult Berki Krisztián halála után – írja a 24.hu.

Berki Krisztián

Berki Krisztián (Fotó: Schumy Csaba)

Berki Krisztián holttestére tavaly májusban találtak rá otthonában, ahol a rendőrség kábítószergyanús anyagokat és szteroidokat talált, illetve ahogyan arról korábban beszámoltunk, vádat emeltek egy férfi ellen, akit azzal gyanúsítottak, hogy ő adta el neki a halálos szert. Később egy másik férfit is drogbirtoklással gyanúsítottak.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak elárulta, hogy a gyanúsítottak beismerték a kábítószer-birtoklás vétségét és vállalták az elterelésen való részvételt. Ez azt jelenti, hogy részt kívánnak venni a kábítószer-használatot kezelő ellátáson, vagy megelőző felvilágosításon. 

Erre a nyilatkozatra való tekintettel az ügyészség mindkét gyanúsított esetében egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást és elrendelte a pártfogó felügyeleteket.

Ebben az időszakban legalább fél éven át tartó folyamatos kábítószer-használatot kezelő ellátáson kell részt venniük, vagy megelőző-felvilágosításon. Abban az esetben, ha mindketten teljesítik ezeket a feltételeket, a két férfi büntethetősége megszűnik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top