nlc.hu
Aktuális

Forró hősugárzó mellett hagyták, meghalt a baba

Belehalt az égési sérüléseibe az a kisbaba, akit az anyja a hősugárzó mellett hagyott

A nő a számos enyhítő körülményre tekintettel két év felfüggesztettet kapott.
Női kéz bilincsben

Jogerős ítéletet hozott a Debreceni Törvényszék annak a nőnek az ügyében, aki egy bekapcsolt hősugárzó közvetlen közelében magára hagyta egy hónapos alvó babáját. A kicsi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét – írta meg a 24.hu.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője a tragédiával kapcsolatban azt közölte, hogy a nő beismerte a bűnösségét az ügyész által ismertetett vádirat után.

A bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében mondta ki bűnösnek a nőt, és 2 év fogházra ítélte. Ennek a  végrehajtását azonban 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

A nő tavaly márciusban egy hajnalban megetette a kisbabát, majd lerakta a magas fokozatra állított hősugárzó melletti ágyba. Ezután elment otthonról úgy, hogy a házban lakó két másik felnőttnek nem szólt.

Az anya nagyjából egy óra múlva ért haza a két másik gyerekével, akik egy ismerősnél aludtak, ekkor vette észre, hogy a baba nem mutat életjeleket. Átszaladt a szomszéd épületben lakó testvéréhez, majd hívta a mentőket, akiknek azt mondta, hogy patkány harapta meg a gyermeket.

A büntetőeljárás adatai szerint az asszony gondatlan magatartása következtében a baba az alsó végtagjainál a testfelület mintegy 13 %-ára kiterjedő, részben másodfokú, valamint helyenként már harmadfokú égési sérülést szenvedett, és az égési sérülés okozta sokszervi elégtelenség miatt halt meg.

Az égési sérülés és a csecsemő halála között ok-okozati összefüggés állapítható meg. Az idejekorán érkező szakszerű orvosi segítséggel nagy valószínűséggel megmenthető lett volna az élete.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a nő  büntetlen előéletű, beismerte a bűncselekmény elkövetését és öt kiskorú gyermekről kell gondoskodnia. Súlyosító körülményt a törvényszék nem tárt fel. A bíróság ítélete jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top