Szexuális zaklatások: reagált Sárosdi Lilla férje, Schilling Árpád

nlc | 2017. Október 15.
Tegnap, Harvey Weinstein amerikai producer botránya kapcsán két magyar színésznő is elmondta, hogy szexuálisan zaklatták őket. Egyikük Sárosdi Lilla, aki 20 évvel ezelőtti zaklatási ügyét tárta a nyilvánosság elé.

Ahogy azt mi is megírtuk, tegnap a Harvey Weinstein-botrány kapcsán nyilvánosságra hozta 20 évvel ezelőtt zaklatási ügyét Sárosdi Lilla. A színésznő történetével arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a szexuális visszaélések korántsem csak Hollywood sajátjai. A Facebookon megosztott posztból kiderült, hogy a színésznőt egy próba után zaklatták.

Sárosdi Lilla leírta, hogy a próba alatt odaült mellé egy 40-50 év körüli férfi, a posztban név nélkül szereplő „nagyrendező” barátja, sztorizgatott, majd a próba végén elhívta magukkal a fiatal színésznőt is. Egy fehér BMW-be ültek be hárman, majd röviddel azután, hogy elindultak, Sárosdi Lilla azt vette észre, hogy a rendező letolt sliccel térdel előtte, „pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt. “Puszild meg!” – hallom az instrukciót” – írta a színésznő.

Az ügyben megszólalt Sárosdi Lilla férje, Schilling Árpád is, aki elmondta, szégyelli magát mindazért, amit férfitársai követtek el a múltban és a jelenben. Hozzátette, habár ismerte a történetet, sosem biztatta feleségét, hogy nyilvánossá tegye az ügyét. „Egyrészt mert tudtam, hogy ez rendkívüli megterhelés lesz számára, másrészt, mert nem tudja majd bizonyítani, amit ténylegesen átélt” – idézte Schilling posztját a hvg.hu.

Schilling úgy látja, a művészvilág rendszeresen visszaél a hatalmával, igaz, nem mindenki él a megfélemlítés eszközeivel. Facebook-posztjában elmesélt egy történetet is, amiből kiderült, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után több színházigazgatótól kapott felkérést arra, hogy legyen a házi rendezője. Egyikük úgy próbálta őt rábírni arra, hogy írja alá a szerződést, hogy megmutatta a frissen felújított színház öltözőibe vásárolt pihenőágyakat: „íme, az ágyak, itt lehet majd baszni a színésznőket”.

Schilling szerint felesége ma már nem ülne be abba a bizonyos autóba, „ha meg egy hímtagot mutatnának neki, amivel nincsen dolga, egyszerűen tőből leszakítaná. Gondolkodás nélkül, azt hiszem!” Bejegyzését azzal zárta, hogy szerinte a szereposztó díványnak rég a múzeumban a helye, „vagy még jobb, ha egyszerűen felaprítjuk, elégetjük”.

Exit mobile version