Hasba lőtte magát egy 3 éves

NLCafé/MTI | 2018. Május 11.
Meg akarták úszni a felelősségre vonást, a nyomozók azonban átláttak a szitán.

Véletlenül hasba lőtte magát apja pisztolyával egy hároméves kisfiú az Egyesült Államokban, szülei pedig, hogy elkerüljék a felelősségre vonást, azt hazudták, hogy valaki kintről lőtt otthonukba – közölte az AP amerikai hírügynökség csütörtökön.

Az eset még kedden történt Detroitban. A hírek szerint a gyermek szülei épp veszekedtek, amikor a fiúcska a nappaliban kezébe vette apja őrizetlenül hagyott pisztolyát, amely elsült.

A nyomozók persze hamar kiderítették, hogy a szülők hazudtak, és a lövés nem kintről jött. A 34 éves apát őrizetbe vették: a férfi 100 ezer dollár (26 millió forint) óvadék fejében védekezhet szabadlábon.

Sajnos nem egyedi esetről van szó: az Everytown Research azt írja, csak 2018-ban 65 olyan baleset történt az Egyesült Államokban, amikor egy 17 év alatti fiatal kezében elsült egy nem megfelelően elzárt fegyver, a lövéssel pedig véletlenül megsebesített vagy megölt másokat vagy éppen saját magát. Ez azt jelenti, hogy ebben az évben minden hétre jutott legalább három ilyen eset.

Exit mobile version