Álhíroldalak miatt került veszélybe Noémi gyógyulása

nlc | 2019. Január 30.
Kattintásvadász oldalak olyan híreket terjesztenek, hogy Cristiano Ronaldo kifizeti az izomsorvadásban szenvedő kétegyházi kislány kezelését.

Álhíroldalak miatt került veszélybe egy súlyosan beteg kétegyházi kislány gyógyulása – írja a HVG.hu.

Ahogy mi is megírtuk, a kis Dicsa Noémi egy ritka betegségben, gerincvelői izomsorvadásban szenved. Az orvosok szerint legfeljebb 10-12 éves koráig élhet, de édesanyja elhatározta, nem adja fel a reményt: mindennap tornáztatja, és új gyógymódok után kutat.

Fotó: RTL Klub

Ezek egyike egy Amerikában kifejlesztett gyógyszer, amely segítené a kislány szervezetét, hogy feldolgozza és izommá alakítsa a fehérjét. A módszert ugyan már itthon is alkalmazzák, de Noémi kezelését nem fizeti a biztosító, ezért a család önerőből próbálja összegyűjteni a 68 milliós forintos terápia árát.

Az utóbbi időben egyre szaporodó kattintásvadász álhíroldalak sajnos meglátták a lehetőséget Noémi történetében. Valótlanságokat kezdtek terjeszteni a kislányról, azt a látszatot keltve, hogy összegyűlt a pénz – így sok segítő szándékú ember azt hiheti, hogy már nincs szükség a hozzájárulására.

Az egyik ilyen oldal például azt híreszteli, hogy Cristiano Ronaldo, a Juventus világklasszis focistája a ferences rendi szerzetes Böjte Csaba révén „tudomást szerzett” Noémiről, és annyira megsajnálta a beteg kislányt, hogy úgy döntött, kifizeti a kezelése költségeit. Máshol azt írják, hogy Szikora Róbert, Molnár Ferenc Caramel vagy éppen Bogdán László, Cserdi község polgármestere is nevét adta a gyűjtéshez. Mindez persze nem igaz. „Sem a családot, sem az alapítványt nem keresték meg az előbb említett, ismert személyiségek, és az sem igaz, hogy Cristiano Ronaldo magára vállalta volna Noémi kezelésének költségeit” – írták a gyermeket támogató alapítvány Facebook-oldalán.

Exit mobile version